استاندار خوزستان از مسدود شدن همه حساب‌های حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل در آبادان از سوی دادستانی خبر داد.

به گفته صادق خلیلیان، «پرداخت خسارت» افرادی که در حادثه متروپل جان و مال خود را از دست داده‌اند، از محل اموال مالک ساختمان و بخشی نیز توسط بیمه انجام خواهد شد.

وی از ضرورت تعیین تکلیف «۲۰ تا ۳۰ درصد» از ساختمان متروپل که توسط افراد خریداری شده، خبر داد و گفت: «در حال حاضر همه اموال و املاک مالک ساختمان متروپل در اختیار دادستان قرار گرفته تا میزان خسارات‌های وارد شده، بررسی شود.»

آن‌ طور که استاندار خوزستان وعده داده، خسارت‌های منازل و مغازه‌هایی که در اطراف ساختمان متروپل بوده و دچار خسارت شده‌اند و نیز حق و حقوق کارگرانی که در این پروژه و سایر پروژه‌های مالک ساختمان متروپل مشغول به کار بودند نیز از محل حساب و اموال او پرداخت می‌شود.

در همین حال سه‌شنبه شب ویدئوهایی از شهر شادگان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که آتش‌ زدن اجسامی از جمله لاستیک در خیابان و پرتاب سنگ و کلوخ از سوی معترضان را نشان می‌دهد.

رادیوفردا به طور مستقل قادر به تائید صحت و سقم این ویدئوها نیست، اما در شبکه‌های اجتماعی، زمان این اعتراضات سه‌شنبه شب، ۱۰ خرداد، قید شده است.

در یکی از ویدئوها جوانانی موتورسوار در خیابانی که در چند نقطه از آن آتش دیده می‌شود در حال حرکت هستند و فردی به زبان عربی می‌گوید که اینجا «فلاحیه» است.

«استاندار و شهردار سابق باید محاکمه شوند»

در حال حاضر ۱۳ نفر به اتهام مشارکت در زدوبند و بی‌توجهی به اصول ساختمان‌سازی در این پروژه بازداشت شده‌اند که که در میان آن‌ها سه شهردار، شهردار منطقه یک آبادان، ناظران ساختمان و نفراتی از نظام مهندسی هستند.

همزمان با اظهارات استاندار خوزستان مبنی بر تحقیق از شماری از مقامات این استان که بین سال‌های ۹۵ تا نیمه اول ۱۴۰۰ در این پرونده نقش داشتند، معاون اجرایی ابراهیم رئیسی نیز گفت که «استاندار و شهردار سابق باید در دادگاه متروپل محاکمه شوند.»

صولت مرتضوی گفته که «ساختمان متروپل پروژه‌ای بوده که با مجوز شهرداری وقت احداث شده و قطعاً با توجه به این‌که شهرداری مشارکت داشته و برای آن پروانه صادر کرده، شورای شهر این مشارکت را تصویب کرده است.»


وی تاکید کرده «این ساختمان با وجود تخلف بسیار سنگینی که صورت گرفته، با حضور استاندار وقت و مسئولان محلی افتتاح شده و به‌ همین خاطر شهردار، مسئولان شورای شهر و استاندار وقت باید در محاکم قضایی و دادگاه افکارعمومی پاسخگو باشند.»

۹ روز پس از فروریختن بخش‌های بزرگی از برج متروپل که منجر به کشته‌ و مفقودشدن ده‌ها تن شد، تلاش‌ها برای بیرون کشیدن اجساد از زیر آوار ادامه دارد.

تاکنون هویت ۳۷ جسد شناسایی شده که پنج نفر از آنها دانش‌آموز بودند، اما هنوز مشخص نیست چه تعداد دیگری زیر آوار مدفون هستند.

فروریختن این برج، منجر به اعتراضاتی در استان خوزستان و دیگر استان‌ها شده و معترضان باوجود اعلام خبر کشته‌شدن مالک ساختمان بر اثر ریزش، کماکان نسبت به درستی آن تردید دارند.

برخورد نیروهای امنیتی و پلیس نیز با معترضان همچون دیگر اعتراض‌ها سرکوب و خشونت بوده است.

استاندار خوزستان در عین حال گفته بر اساس نظر کارشناسان، باقی‌مانده ساختمان ایمنی لازم را ندارد و امکان پایدارسازی آن وجود ندارد.

آن‌طور که شهاب صدیقی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان اعلام کرده، قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیت تخریب بخش باقی مانده و ناایمن ساختان ۱۱طبقه متروپل آبادان را برعهده گرفته است.