در حالی که اعتراضات پراکنده تا یک شب قبل در برخی شهرهای خوزستان ادامه داشت، اکثر خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی در تلاشند تا “مسئولان واقعی” حادثۀ فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان را معرفی یا افشا کنند. این در حالی است که عملیات آواربرداری و جستجو هنوز پایان نیافته و شمار کشته‌شدگان به ۳۷ نفر رسیده است. به گفتۀ مسئولان، ۷۰۰ میلیارد ریال (حدود ۲٫۳ میلیون دلار) برای جبران خسارت متروپل پرداخت می‌شود. 

روز چهارشنبه ۱۱ خرداد، استاندار خوزستان گفت سعی می‌شود که عملیات جستجو و آواربرداری در ویرانه‌های متروپل همین امروز به پایان برسد. این در حالی است که قرارگاه خاتم‌الانبیاء عملیات آواربرداری را به عهده گرفته است.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: “دولت تمام امکاناتش را برای رسیدگی به این حادثه بسیج کرده. اگر چه امکانات اختصاص یافته اصلاً با بحران پلاسکو قابل مقایسه نیست، اما از تجربۀ پلاسکو استفاده کردیم و امیدواریم به زودی با جبران خسارت‌ها این موضوع تمام شود”. او تأکید کرد که “البته اموال مالک توقیف شده تا از محل آن خسارت‌ها جبران شود”.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز اطمینان داد که “دولت با جدیت با هرگونه کوتاهی از سوی هر یک از مقامات محلی و هرگونه فساد درباره تخلفات متروپل برخورد خواهد کرد”. به گفتۀ او اعتباری ۷۰ میلیارد تومانی  برای پوشش بخشی از هزینه‌های این حادثه در نظر گرفته شده است.

سایر خبرگزاری‌ها نیز مطالب زیادی در بارۀ حادثۀ متروپل منتشر کرده‌اند که اکثراً به دنبال “ریشه‌یابی” و معرفی مسئولان اصلی حادثه و عوامل شایعه‌پراکنی‌های بعد از آن هستند.

صدا و سیما، مسئول اصلی بی‌اعتمادی مردم

خبرگزاری ایرنا در مطلبی تحت عنوان “حسین عبدالباقی زنده است یا مرده؟”، شایعات گوناگون پیرامون مرگ ساختگی مالک ساختمان را بررسی می‌کند و در پایان نتیجه می‌گیرد که “مبداء عمده ادعاها در باره زنده بودن حسین عبدالباقی، دو خبرنگار آبادانی مهاجرت‌کرده – سعید حافظی و داریوش معمار – هستند”.

اما به عقیدۀ ایرنا، مسئول بزرگ پخش شایعات بی‌اساس و بی‌اعتمادی مردم، صدا و سیمای جمهوری اسلامی است. ایرنا می‌نویسد: “بی‌اعتمادی عمومی به رسانه‌های رسمی، به ویژه صدا و سیما و سوابق گذشته، نظیر فرار خاوری، رئیس اسبق بانک ملی به کانادا، نقش اصلی در باور نشدن مرگ عبدالباقی داشته است”…

ایرنا سپس به نقل از یک “مدرس ارتباطات دانشگاه علامه” به نام دکتر سعید ارکان زاده یزدی می‌نویسد: “عملکرد ناکارآمد و غیرمسئولانه صدا و سیما فقط به دوران بعد از سقوط متروپل برنمی‌گردد و به سال‌ها قبل بازمی‌گردد. در آن زمان که عبدالباقی در حال رشد و رونق بود، صدا و سیما باید به انتقاد از زد و بندها و فسادهای او می‌پرداخت و از مسئولانی که در تقویت کردن او و هلدینگش نقش داشتند، بازخواست می‌کرد. صدا و سیما نه‌ تنها این کار را نکرد، بلکه هنگام افتتاح پروژه‌های عبدالباقی در سال‌های اخیر که برخی مقام‌ها هم در آن حاضر شدند، به تبلیغ هرچه بیشتر این هلدینگ و این شبکه می‌پرداخت”…

خبرگزاری ایسنا نیز در مطلبی تحب عنوان “متروپل، زاییدۀ شهرداری رانتی”، با پیروز حناچی شهردار سابق تهران مصاحبه کرده که با انتقاد از نظام ناکارآمد هزینه و درآمد شهرداری‌ها می‌گوید: “در چنین وضعیتی این امکان به وجود می‌آید که شهرداری‌ها در جریان زد و بند با مالکین و کسانی که سرمایه‌های درشتی دارند و معمولا ارتباطات سیاسی خوبی هم دارند و قادرند از ابزارهایی مثل کمک به خیریه ها، نظر مسئولین استان را هم جلب کنند، مجوزهایی را صادر کنند که صدورشان به طور طبیعی برای شهروندان عادی امکان پذیر نیست”…