مقامات اطلاعاتی آمریکا و غربی روز چهارشنبه، ۲۵ خرداد، به سی‌ان‌ان گفتند که جنگ روسیه در اوکراین به «مقطعی حساس» رسیده که می‌تواند سرنوشت این نبرد را برای یک دوره درازمدت تعیین کند.

این منابع افزودند که موقعیت کنونی، مرحله اتخاذ تصمیمات دشوار برای دولت‌های غربی نیز هست که تاکنون به خاطر حمایت از اوکراین، هزینه‌های کلانی به اقتصاد خود تحمیل کرده و ذخایر ملی‌شان نیز با کاهش روبه‌رو شده است.

منابع وابسته به پیمان ناتو افزودند که به مرحله‌ای می‌رسیم که باید گفت یک طرف، پیروز جنگ است؛ یا روس‌ها به اسلویانسک و کراماتورسک خواهند رسید یا اوکراینی‌ها ارتش روسیه را در این‌جا متوقف می‌کنند.

منابع اطلاعاتی غرب سه سناریو را عنوان کرده‌اند؛ اول این که روسیه ممکن است به پیشرفت‌های خیره‌کننده‌ای در دو استان کلیدی شرقی در اوکراین دست یابد.

دومین سناریو این است که جبهه‌های نبرد ممکن است به بن‌بستی برسد که جنگ را ماه‌ها یا سال‌ها طولانی کرده و نه تنها تلفات عظیم به هر دو طرف وارد کند، بلکه بحران جهانی بر سر جنگ را تشدید کرده و اثرات بسیار مخربی بر اقتصاد دنیا بگذارد.

و سوم آن که روسیه ممکن است که اهداف جنگی خود را بازتعریف کند. به این معنی که مدعی شود که به پیروزی دست یافته و تلاش کند فرمولی برای رهایی خود از شرم شکست عنوان کند.

منابع اطلاعاتی ناتو احتمال سوم را ضعیف‌ترین سناریو دانسته‌اند.

روسیه تا حال یک سوم نیروی زمینی خود را نیز از دست داده اما آمریکا تاکید دارد روسیه تا ثبت یک دستاورد بزرگ نظامی، برای بسیج روس‌ها به پیوستن به ارتش تلاش خواهد کرد. ولادیمیر پوتین تا حال از این اقدام به طور آشکار خودداری کرده بود.

غرب در هر حال، جنگیدن روس‌ها در شرق اوکراین را از نظر کمی و کیفی موفق‌تر از دفاع اوکراینی‌ها برآورد کرده است.

ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، هفته گذشته تایید کرد که سرنوشت دونباس در اطراف شهرهای سیویرودونتسک و لیسیچانسک تعیین می‌شود.

با وجود سرسختی اوکراینی‌ها در جلوگیری از سقوط لیسیچانسک، شواهد نشان می‌دهد که روسیه تلاش می‌کند تدارکات این شهر را کاملا برای ارتش اوکراین و ساکنان آن قطع کند.

ارزیابی منابع اطلاعاتی ناتو در مورد سرنوشت یورش روسیه به اوکراین، همزمان با نشست وزیران دفاع کشورهای پیمان ناتو با ریاست لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در بروکسل عنوان شده است. این سومین نشست ناتو در مورد کمک تسلیحاتی به اوکراین از آغاز این جنگ در ۱۱۰ روز گذشته است.

اوکراین فهرست بلندبالایی از ادوات سنگین تسلیحاتی مورد نیاز خود را منتشر کرده که ظاهرا غرب قادر به تامین حتی بخشی از آن نیز نیست.

اوکراین گفته که غرب تا حال نیز تنها ده درصد از وعده‌های تسلیحاتی خود به این کشور را عملی کرده و اگر می‌خواهد جلوی «بلندپروازی روسیه» و احتمال ادامه تجاوز آن به سرزمین‌های دیگر را بگیرد، باید سریع‌تر تجهیزات نظامی را به دست اوکراین برساند.