دقایقی پس از ملاقات با خانواده، چهار زندانی سیاسی در زندان سپیدار اهواز به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” اعدام شدند. حکم اعدام آنها از سوی دیوان عالی تایید شده بود. خانواده زندانیان اما از اجرای حکم اعدام مطلع نبوده‌اند.

ملاقات با خانواده‌هایشان فقط ۲۰ دقیقه طول کشیده بود. دقایقی پس از آن جاسم حیدری، حسین سیلاوی، ناصر خفاجیان و علی خسرجی در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند. حکم اعدام آن‌ها غروب یکشنبه ۱۰ اسفند (۲۸ فوریه) و بدون اطلاع‌رسانی به خانواده‌هایشان اجرا شده است.

خبر را خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران رسانه‌ای کرده است. این خبرگزاری به نقل از کریم دحیمی، مدافع حقوق بشر درباره اعدام این افراد نوشته است: «نیروهای امنیتی … با خانواده این زندانیان تماس گرفته و از آنها خواسته‌اند که در میدان چهارشیر اهواز حاضر شوند. بعد خانواده این افراد را بدون اینکه از قرار اجرای حکم اعدام مطلع باشند به زندان سپیدار و به ملاقات با فرزندان خود برده‌اند.»

دحیمی همچنین گفته است که خانواده‌ها از طریق فرزندان‌شان در جریان اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام قرار گرفته‌اند. گفته می‌شود خانواده این زندانیان پس از خروج از زندان در کنار در ورودی به انتظار می‌مانند و نیم ساعت پس از آن با دیدن خروج اجساد فرزندان‌شان از زندان متوجه اجرای حکم اعدام می‌شوند.

باید یادآور شد که جاسم حیدری، علی خسرجی و حسین سیلاوی در همراهی با علی مطیری پیش از آن در اعتراض به ممنوعیت ملاقات و بدرفتاری مسئولان زندان اقدام به اعتصاب غذا و دوختن لب‌های خود کرده بودند.

علی مطیری، زندانی سیاسی دیگر ماه پیش (نهم بهمن) اعدام شده بود و حکم دیگر زندانیان سیاسی یادشده روز ۱۰ اسفند اجرا شد.

“همکاری با گروه‌های معاند”

سازمان عفو بین‌الملل در فروردین سال جاری نسبت به انتقال علی خسرجی، حسین سیلاوی و ناصر خفاجیان به مکانی نامعلوم ابراز نگرانی کرده بود.

علی خسرجی و حسین سیلاوی در همراهی با ناصر خفاجیان متهم به حمله به پاسگاه حمید واقع در ۴۰ کیلومتری شهر اهواز و همچنین شبعه کلانتری ۲۳ کوی مجاهد شهر اهواز شده بودند.

این افراد در تاریخ ۲۶ اردیبهشت سال ۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و علیه آنان در شعبه ۱۲ بازرسی عمومی و انقلاب اهواز پرونده تشکیل شده بود.

جاسم حیدری در آذرماه سا ۱۳۹۶ به هنگام بازگشت به ایران در تهران بازداشت و به اوین منتقل شده بود. گفته می‌شود که این شهروند در زمان بازداشتش “برای اخذ اعترافات اجباری تحت ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته و برای مدتی مجبور به استفاده از ویلچر شده است”.

هرانا در ادامه گزارش خود به بازداشت مرضیه حیدری، مادر جاسم حیدری در اسفند ۹۶ نیز اشاره کرده است. جاسم حیدری به “اتهام همکاری با یکی از گروه‌های مخالف نظام” به اعدام محکوم شده بود.

جاسم حیدری از شهروندان عرب اهل شهر اهواز بوده و در زمانی که فقط ۱۷ سال سن داشته در شهرستان شوش به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده بود.