ایالات متحده آمریکا یک میلیارد دلار دیگر تسلیحات نظامی به اوکراین میفرستد
ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که یک میلیارد دلار کمک نظامی دیگر به اوکراین اعطا میکند که شامل سلاحهای دوربرد است که به گفته آمریکا و متحدانش میتواند تغییراتی را در نبرد ایجاد کند.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا امروز طی تماسی با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود گفت که آمریکا یک میلیارد دلار کمک امنیتی دیگر برای نبردهای این کشور در شرق دونباس ارائه میکند.
بایدن پس از این تماس در بیانیهای گفت که بسته حمایتی شامل سلاحهای سنگین، سلاحهای دفاعی ساحلی و همچنین مهمات برای توپخانه و سامانههای موشکی پیشرفته است.
وی همچنین از اعطای کمک ۲۲۵ میلیون دلاری برای مردم اوکراین خبر داد که شامل تامین اقلامی مانند آب آشامیدنی، محمولههای درمانی، غذا، چادر و پول نقد میشود.
کرملین: روسیه و چین همکاریهای خود را گستردهتر میکنند
کاخ کرملین از مکالمه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و شی جین پینگ همتای چینی خود خبر داد.
کرملین تاکید کرد در این گفتوگو دو طرف با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی جهانی که به گفته آنها با سیاست «تحریمهای غیرقانونی» پیچیدهتر شده است با گسترش همکاریها در حوزه انرژی، مالی، صنعت، حمل و نقل و … موافقت کردند.
این در حالی است که طبق نوشته رسانههای چین، شی جین پینگ در این مکالمه گفت که همه طرفها باید برای حل و فصل بحران اوکراین «به شیوهای مسئولانه» تلاش کنند.
رئیس جمهوری چین بر تمایل این کشور برای کمک به حل این وضعیت تاکید کرده است.
وی همچنین گفته است به حمایت کشورش از روسیه درباره مسائل مربوط به حاکمیت و امنیت ادامه میدهد.
ابراز نگرانی آمریکا از اتحاد چین و روسیه
ایالات متحده آمریکا از اتحاد چین با روسیه ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است کشورهایی که با روسیه و ولادیمیر پوتین همسو میشوند در سمت اشتباه تاریخ قرار خواهند گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «چین ادعا میکند بیطرف است اما رفتار این کشور نشان میدهد همچنان در حال سرمایهگذاری با نزدیک شدن به روسیه است.»
این بیانیه ساعاتی پس از آن اعلام شد که شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین طی تماسی با پوتین بر حمایت پکن از حاکمیت و امنیت مسکو تاکید کرد.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود تاکید کرده است که با گذشت بیش از سه ماه از حمله روسیه به اوکراین، چین همچنان در کنار روسیه ایستاده است و همچنان از روسیه در سازمانهای بینالمللی محافظت میکند و همچنان جنایتهای روسیه در اوکراین را انکار میکند.
ینس استولتنبرگ: زلنسکی در نشست سران ناتو شرکت میکند
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت که به تامین تسلیحات سنگین و سامانههای دوربرد اوکراین ادامه میدهند و توافق بر سر بسته جدید کمک به کییف در نشست سران در مادرید پیشبینی شده است.
وی در یک نشست خبری در بروکسل پیش از نشست وزرای دفاع ناتو گفت: «ما به شدت بر تقویت، ارائه پشتیبانی بیشتر، تسلیحات پیشرفتهتر متمرکز هستیم زیرا از مبارزه آنها علیه تهاجم وحشیانه روسیه حمایت میکنیم.»
وی تاکید کرد که ناتو مدرنسازی تجهیزات نظامی اوکراین را ادامه میدهد.
دبیرکل ناتو همچنین گفت که زلنسکی دو هفته دیگر به نشست سران ناتو دعوت خواهد شد.
رهبران فرانسه، آلمان و ایتالیا وارد کییف شدند
یک شبکه ایتالیایی گزارش داد که رهبران سه کشور ایتالیا، آلمان و فرانسه همزمان وارد اوکراین شدند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شبکه “رای نیوز۲۴” گزارش داد که “ماریو دراگی” نخستوزیر ایتالیا، “امانوئل مکرون” رئیسجمهوری فرانسه و “اولاف شولتز” صدراعظم آلمان امروز همزمان وارد کییف شدهاند.
به دلایل امنیتی هنوز جزئیات بیشتری از این سفر رهبران سه کشور اروپایی منتشر نشده اما انتظار می رود این مقامات اروپایی با مقامات ارشد اوکراین دیدار و گفتوگو کنند.
پیش از این روزنامه آلمانی بیلد آم سونتاگ گزارش داده بود که رهبران این کشور قرار است به اوکراین سفر کنند.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از روزنامه لارپوبلیکا ایتالیا امروز گزارش داد که این مقامات با یک قطار شبانه در کنار یکدیگر این سفر را انجام دادند.
پیش از این اوکراین از آلمان و فرانسه و تا حدودی ایتالیا انتقاد کرده و آنها را متهم کرده بود که در ارسال تسلیحات به کییف کُند عمل میکنند.
روسیه: انبار مهمات ناتو را در اوکراین هدف قرار دادیم
ارتش روسیه اعلام کرد، از موشکهای دوربرد برای هدف قرار دادن یک انبار در غرب منطقه لویو اوکراین که در آن مهمات و تسلیحات ناتو نگهداری میشد، استفاده کرده است.
به گزارش اسپوتنیک ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه چهارشنبه شب گفت که نیروهای این کشور از موشکهای بسیار دقیق برای انهدام انبار نزدیک شهر زولوچیف در نزدیکی مرز با لهستان که عضو ناتو است، استفاده کردند.
وی افزود، مهمات توپخانههای هویتزر که توسط آمریکا در اختیار اوکراین قرار گرفته، در این انبار نگهداری میشد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین گفت که در روز چهارشنبه چهار توپ هویتزر در نقاط دیگر اوکراین منهدم شد و حملات هوایی روسیه همچنین “تجهیزات هوانوردی” اوکراینی را در فرودگاه نظامی در منطقه میکولایف جنوبی منهدم کرد.
وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه نیز اعلام کرده بود که نیروهای روس یک انبار بزرگ از سلاحهای آمریکایی و اروپایی در منطقه ترنوپیل اوکراین را با شلیک موشکهای کروز کالیبر منهدم کردهاند.
ترکیه پاسخهای سوئد و فنلاند را قانع کننده ندانست
وزیر امورخارجه ترکیه اعلام کرد، پاسخهایی که سوئد و فنلاند در مورد عضویت در ناتو به ترکیه ارسال کردهاند، انتظارات آنکارا را برآورده نمیکند و نگرانیهای ترکیه باید برطرف شود.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، اظهارات مولود چاووش اوغلو چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترک با همتایان نروژی و ایرلندی خود پس از دیدار آنها از ترکیه در آنکارا پایتخت این کشور بیان شد.
وزیران این سه کشور همچنین در مورد روابط دوجانبه، جنگ در اوکراین و وضعیت انسانی در شمال سوریه تبادل نظر کردند.
چاووش اوغلو تصریح کرد، پاسخهای فنلاند و سوئد نگرانیهای ترکیه را برطرف نمیکند و آنکارا به استکهلم، هلسینکی و ناتو در مورد کاستیها توضیح داده است.
وی اظهار داشت: ترکیه یکی از بزرگترین طرفداران درهای باز ناتو است و آنکارا از نگرانیهای مشروع سوئد و فنلاند که موجب شده است درخواست خود را برای عضویت در ناتو مطرح کنند، آگاهی دارد.
رسانهها بعد از ظهر چهارشنبه به وقت تهران گزارش کردند ترکیه پیشنهاد تازه ناتو در زمینه برگزاری نشست سهجانبه میان ترکیه، سوئد و فنلاند را رد کرده است.
«ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به حضور ولودمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در نشست آتی ناتو در مادرید، گفت: اعضای ناتو در حال بررسی نگرانی ترکیه نسبت به پیوستن سوئد و فنلاند به این پیمان نظامی هستند.
فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را برای استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند. عضویت فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آنها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آنها را تروریست میداند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور در سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند.
سوئد و فنلاند میگویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال میکنند.
در همین حال وزارت امورخارجه فنلاند ۴ خردادماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آنها به ناتو بهاندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین خصوص ادامه دهند.