آمارهای جدید وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه نشان می‌دهد که در ماه مه سال ۲۰۲۲ حدود ۱۸۴ هزار گردشگر ایرانی وارد این کشور شدند که نسبت به ماه مشابه در سال گذشته چهار برابر شده است.

در ماه مه ۲۰۲۱ حدود ۴۴ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه رفته بودند.

جزئیات آمارهای جدید که روز دوشنبه ۳۰ خرداد در سایت وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه منتشر شد نشان می‌دهد که طی پنج ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۲، در مجموع ۸۴۰ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه رفته‌اند که نسبت به دور مشابه پارسال ۳.۵ برابر شده است.

در پنج ماهه اول سال گذشته میلادی کمتر از ۲۳۹ هزار ایرانی به ترکیه رفته‌ بودند.

این گزارش می‌افزاید که شهروندان ایران بعد از اتباع آلمان، بلغارستان و روسیه بیشترین شمار گردشگران خارجی ترکیه را تشکیل می‌دهند و سهمی ۷.۵ درصدی در کل گردشگران ورودی به این کشور داشته‌اند.

روزنامه حریت ترکیه روز ۱۵ خرداد گزارش داده بود که ایرانی‌ها در تعطیلات سه روزه به مناسبت سالمرگ آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، همه هتل‌های شهر وان ترکیه در نزدیکی مرز ایران را پر کردند.

ترکیه طی پنج ماه گذشته میزبان ۱۱.۳ میلیون گردشگر خارجی بوده که نسبت به دور مشابه پارسال بیش از سه برابر شده است.

استانبول و آنتالیا مقصد اصلی گردشگران خارجی در این دوره بوده است.

اوج‌گیری خرید مسکن توسط ایرانی‌ها در ترکیه

هفته گذشته نیز مرکز آمار ترکیه گزارش ماهانه جدیدی از وضعیت فروش مسکن به خارجی‌ها در پنج ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۲ را منتشر کرد.

ایرانی‌ها در این دوره سه هزار و ۸۹۷ واحد مسکن در ترکیه خریداری کرده‌اند که نسبت به دور مشابه پارسال ۶۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

ایرانی‌ها طی دو سال گذشته و با اوج‌گیری تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صدر خریداران مسکن در ترکیه بودند اما طی چند ماه گذشته شهروندان روسیه جایگاه اولی را از ایرانی‌ها گرفتند.

شهروندان روسیه طی پنج ماه گذشته نزدیک به چهار هزار واحد مسکن در ترکیه خریداری کرده‌اند که تقریبا سه برابر دور مشابه پارسال است.

خرید مسکن شهروندان روس پس از تهاجم نظامی کرملین به اوکراین و تحریم‌های غرب علیه ایران کشور اوج گرفته است؛ به‌طوری که طی دو ماه گذشته، هر ماه ۱۲۰۰ واحد مسکن در ترکیه به شهروندان روس فروخته شده است.

مرکز آمار ترکیه می‌گوید در پنج ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۲ در مجموع بیش از ۲۷ هزار واحد مسکن به شهروندان خارجی فروخته شده است که نسبت به دور مشابه در سال ۲۰۲۱ رشدی ۷۰ درصدی نشان می‌دهد.