چند روز پس از انتشار یک فراخوان در خبرگزاری فارس برای نظارت بر موسسات آموزش زبان، یک مقام وزارت آموزش و پرورش از تشدید نظارت بر فعالیت آموزشگاههای علمی آزاد و آموزش زبان و برخورد با متخلفان در این حوزه خبر داد.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی این وزارتخانه، از مدیران کل استانها درخواست کرد که مراکز غیرمجاز را شناسایی و فهرست آنها را به مراجع ذیصلاح اعلام کنند.
وی از جمله مشکلات این نوع موسسات را «اخذ شهریه بالاتر از سقف مصوب و یا برگزاری کلاسهایی که مسائل فرهنگی را رعایت نمیکنند» عنوان کرده است.
اظهارات وی چند روز پس از آن بیان میشود که در بخش «فارس من» که از زیرمجموعههای خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، است، «پویشی» درباره لزوم نظارت بر موسسات آموزش زبان انگلیسی به راه افتاد.
در بخشی از متن این پویش آمده: «برخی از افرادی که در کلاسهای زبان تدریس میکنند، پوشش اسلامی را رعایت نمیکنند. تا چقدر باید در این کلاسها غربگرایی کرد؟»
در ادامه این پویش نیز از این که زبانآموزان باید از کتابهای این موسسات استفاده کنند، انتقاد شده و آمده این «یعنی فراموش شدن اسلام در کلاسهای زبان.»
مقامهای جمهوری اسلامی بهویژه علی خامنهای نگاه مثبتی به زبان انگلیسی ندارند. رهبر جمهوری اسلامی در سالهای گذشته حتی ترویج زبان انگلیسی در کشور را ناسالم خوانده و خواستار ارائه زبانهای دیگر در مدارس شده بود.
آقای محمودزاده پیش از این گفته بود از مهرماه سال ۱۴۰۱، آموزش زبان فرانسه در شماری از مدارس دولتی و غیردولتی آغاز خواهد شد تا انحصار آموزش زبان انگلیسی در مدارس بشکند.