در نشست کنست، مجلس اسرائیل، در روز چهارشنبه، اول تیرماه، هر ۱۱۰ تن از حاضران، چه از اعضای دولت ائتلافی نفتالی بنت- یائیر لاپید و چه از اپوزیسیون، به طرح انحلال دوره بیست و چهارم مجلس رای موافق دادند. ده نماینده در جلسه حضور نداشتند.

این امر هنوز نهایی نیست و مستلزم رای‌گیری دوم و سوم است. اما کسب آرای کافی در دو دور رای‌گیری بعدی، ظاهرا با مانعی روبه‌رو نخواهد شد.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که جناح نفتالی بنت- یائیر لاپید شتاب دارد که اقدامات قانونی بعدی برای نهایی کردن انحلال مجلس سریعا انجام شود تا بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون، نتواند در چارچوب دوره کنونی کنست، ائتلافی برای دولت خود تشکیل دهد.

بنیامین نتانیاهو از برگزاری انتخابات زودهنگام استقبال گسترده کرده، به‌ویژه‌ آن‌ که نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد که حزب لیکود در انتخابات پیش ‌رو کرسی‌های بیشتری در اختیار خواهد گرفت.

با این حال، آقای نتانیاهو و حامیانش تاکید دارند که بدون کشاندن اسرائیل به «انتخابات بیهوده» باید ابتدا تلاش کرد که در وضعیت کنونی مجلس، ائتلاف تازه‌ای تشکیل داد.

نفتالی بنت و یائیر لاپید روز ۳۰ خرداد اعلام کردند که تلاش‌های آن‌ها برای حفظ ثبات دولت ناکام بوده و با انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت کرده‌اند.

از عمر دولت آن‌ها تنها یک سال سپری شده، اما فرار چند نماینده از ائتلاف، راهی جز انحلال باقی نگذاشته بود.

در این میان، جناح بنت- لاپید تلاش می‌کند که هر چه زودتر طرحی را به قانون مبدل کند که مانع از تشکیل دولت توسط «یک مجرم» یا «مظنون به ارتکاب جرم» باشد.

هدف این جناح جلوگیری از نخست‌ وزیری دوباره بنیامین نتانیاهو است. آقای نتانیاهو از چند سال گذشته در سه پرونده اتهامی محاکمه می‌شود. او به «برائت» خود «اطمینان دارد».

بر اساس نظرسنجی روز ۳۱ خرداد که شبکه کان انجام داده، در صورت برگزاری انتخابات، که پنجمین انتخابات در سه سال و نیم اخیر خواهد بود، جناح نتانیاهو و حامیانش با وجود قوی‌تر شدن، هنوز ممکن است که تنها ۶۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی مجلس را در اختیار بگیرند.

برای تشکیل دولت حمایت دست‌کم ۶۱ نماینده الزامی است.

تاریخ احتمالی سوم آبان برای انتخابات بعدی مطرح است. با احتساب چند هفته یا چند ماه پس از آن نیز تا تشکیل دولت بعدی، یائیر لاپید در ماه‌های آتی هر دو پست نخست ‌وزیری و وزارت خارجه را در دست خواهد داشت و نفتالی بنت با عنوان رسمی «نخست‌ وزیر جایگزین»، مسئول «پرونده ایران» در دولت اسرائیل خواهد ماند.

این مسئولیت به تصمیم‌گیری و صدور دستور درباره اقدامات مجموعه نهادهای اسرائیلی در قبال ایران تعبیر شده است.

هرچند در مجموع یائیر لاپید یک سیاستمدار ملایم‌تر نسبت به نفتالی بنت و بسیاری از سیاستمداران این کشور محسوب می‌شود، اقدامات و تصمیمات دوره اخیر نفتالی بنت، از جمله در قبال ایران، با حمایت آقای لاپید همراه بوده است.

با وجود تکرار بحران و بی‌ثباتی سیاسی این کشور و نظر به سابقه، این ارزیابی مطرح است که سلسله عملیات منتسب به اسرائیل در ارتباط با ایران در ماه‌های آتی افزایش یابد.