لغو قانون پایان دادن خودخواسته به بارداری در آمریکا موجی از واکنشهای جهانی را به دنبال داشت.
لغو قانون پایان دادن خودخواسته به بارداری در آمریکا موجی از واکنشهای جهانی را به دنبال داشت.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، حکم دیوان عالی ایالات متحده را محکوم کرد و آن را شکستی بزرگ، پس از پنج دهه تلاش برای حمایت از سلامت و حقوق جنسی و باروری خواند.
عفو بین الملل با انتشار بیانیهای، رای دیوان عالی را «نقطه عطفی» در تاریخ آمریکا خواند و اعلام کرد: این حکم بر سرنوشت تک تک افراد در ایالات متحده بدون توجه به توانایی آنها برای باردار شدن تأثیر میگذارد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در پیامی توییتری نوشت: پایان دادن خودخواسته به بارداری یک حق اساسی برای همه زنان است و باید محافظت شود.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا حکم صادر شده را «هولناک» خواند و بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا، حکم دیوان عالی آمریکا را یک «گام بزرگ به عقب» توصیف و ابراز تاسف کرد.
دیوان عالی آمریکا روز جمعه سوم تیرماه، پس از حدود نیمقرن حکم تاریخی «رو علیه وید» مبنیبر به رسمیت شناختن حق زنان در قانون اساسی برای سقط جنین یا پایان خودخواسته بارداری را لغو کرد.
ممنوعیت سقط جنین
با لغو قانون پایان دادن خودخواسته به بارداری در آمریکا، دادستان کل میسوری اعلام کرد که این ایالت، اولین ایالتی است که پس از تصمیم دیوان عالی، سقط جنین داوطلبانه را ممنوع کرده است. او افزود که دیگر هیچ کلینیکی در این ایالت اجازه انجام سقط جنین را ندارد.
فرماندار جمهوریخواه داکوتای جنوبی نیز اعلام کرد که سقط جنین دیگر در این ایالت غیرقانونی است.
ایالتهای کالیفرنیا، اورگان و واشنگتن اعلام کردند که با هم متعهد میشوند تا از حق سقط جنین دفاع کنند.
روز جمعه همچنین تظاهراتی در مقابل دیوان عالی در واشینگتن برگزار شد و تظاهرات بر حق زنان بر بدن خود تاکید کردند.
دیوان عالی آمریکا سوم تیرماه، حکم تاریخی «رو علیه وید» مبنیبر به رسمیت شناختن حق زنان در قانون اساسی برای سقط جنین یا پایان خودخواسته بارداری را لغو کرد.
با لغو این حکم، قدرت تصمیمگیری در رابطه با حق پایان دادن خودخواسته به بارداری پس از هفته پانزدهم به ایالتها واگذار میشود و انتظار میرود که در دستکم ۲۵ ایالت آمریکا، ممنوعیت حق سقط جنین بلافاصله و یا ظرف روزهای آینده اجرایی شود.