یک نماینده مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه، ۶ تیر، گفت که با مصوبه اخیر مجلس «عملاً موضوع فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتس‌اپ، اینستاگرام و بقیه موارد قابلیت اجرایی دارد.»

غلامرضا‌ نوری، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» بر این اساس از احتمال فیلتر شدن این شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد در ایران سخن گفته است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ۲۹ خرداد با اعمال اصلاحیه‌ای، دیوان عدالت اداری را از رسیدگی به شکایت‌ها علیه شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی منع کردند.

به گفته آقای نوری در صورت تایید این مصوبه از سوی شورای نگهبان، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمی‌تواند از پیامدهای این تصمیم بر اقتصاد، کسب‌وکار، زندگی و گردش آزاد اطلاعات شکایت و درخواست لغو این مصوبه را کند.

خبرگزاری ایسنا هفته گذشته در اعتراض به این اقدام مجلس نوشته بود که خارج شدن دو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی از حدود صلاحیت و وظایف هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، نظارت بر این دو شورا را غیرممکن می‌کند.

تصویب این اصلاحیه واکنش‌های بسیاری را نیز از سوی حقوقدانان و وکلای دادگستری در پی داشت. ازجمله علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در یادداشتی این اقدام مجلس را «سراسر ایراد و اشکال برای کیفیت حکمرانی حقوق کشور» توصیف کرد و آن را ناشی از نگاهی دانست که «در پی حذف جامعه و مردم» به‌ویژه در طرح موسوم به صیانت فضای مجازی است.

اقدام مجلس در تصویب این «اصلاحیه» هم‌زمان با آن صورت گرفته است که به گفته رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس «سرنوشت طرح صیانت مبهم است.»

«طرح صیانت» پس از آن‌ در دستور کار مجلس قرار گرفت که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی‌های متعدد، فضای مجازی در ایران را «ول و رها» خواند و از محدود نکردن آن توسط نهادهای مسئول انتقاد کرد.