درخواست آنکارا از فنلاند و سوئد برای تحویل ۳۳ «مظنون تروریستی»
آنکارا که مخالفت خود را با پیوستن فنلاند و سوئد به این پیمان همزمان با برگزاری نشست سالانه آن در مادرید کنار گذاشت، از این دو کشور خواست تا ۳۳ مظنون تروریستی مورد درخواست آنکارا را تحویل دهند.
به گزارش روزنامه های ترکیه در توافقنامه صورت گرفته موادی از جمله «همکاری کامل با ترکیه در مبارزه با پ.ک.ک و گروههای وابسته به آن »، «عدم تحریم و محدودیت صنایع دفاعی» و «برداشتن گامهای ملموس برای استرداد جنایتکاران تروریست» وجود دارد.
به گزارش امروز (چهارشنبه) ایرنا، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که در اسپانیا به سر میبرد، از توافق فنلاند، سوئد و ترکیه در خصوص توافق این دو کشور با آنکارا برای پیوستن به ناتو استقبال کرد و گفت که این یک گام بسیار مهم به سوی دعوت ناتو از فنلاند و سوئد است که اتحاد ما را قویتر و امنیت جمعی ما را تقویت خواهد کرد. این توافق یک روش عالی برای آغاز نشست ناتو است.
یک مقام ارشد آمریکایی نیز که نامی از او برده نشده، دیروز (سهشنبه) گفته بود که بایدن از توافقی که منجر به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو میشود، حمایت میکند و نقشی پشت پرده در مذاکرات کشورهای شمال اروپا با ترکیه ایفا کرده است.
ینس استولتنبرگ دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی هم دیروز تایید کرد که ترکیه مخالفت خود را با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو پس گرفته است.
رسانههای غربی روز گذشته خبر دادند که دبیرکل ناتو در آستانه برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو در مادرید اسپانیا پیشبینی کرد، فنلاند و سوئد به سرعت عضو این سازمان نظامی خواهند شد.
او تصریح کرد که فنلاند و سوئد در ازای لغو وتوی ترکیه برای مخالفت با عضویت آنان در ناتو متعهد به انجام اقدامات امنیتی شدند.
به نوشته آسوشیتدپرس، جنگ در اوکراین، سوئد و فنلاند را بر آن داشته که وضعیت طولانی مدت غیر متعهد خود را کنار بگذارند و برای پیوستن به ناتو درخواست دهند. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به دلیل حمایت کشورهای شمال اروپا از گروههای جدایی طلب کُرد که ترکیه آنها را تروریست میداند، تا مدتها مخالف و مانع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو بود.
“ساولی نینیستو” رئیس جمهوری فنلاند تایید کرد که رهبران سه کشور پس از مذاکرات روز سه شنبه توافقنامه مشترکی امضا کردند.
ترکیه هم اعلام کرده که «به آنچه که میخواست» از جمله «همکاری کامل در مبارزه با گروههای شورشی» دست یافته است.
سازمان ملل خواستار تحقیق درباره حمله موشکی به مرکز خریدی در اوکراین شد
رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح خواستار تحقیق درباره حمله موشکی به مرکز خریدی در اوکراین و توقف جنگ در این کشور به خاطر کل جهان شد.
خانم رزماری دی کارلو معاون دبیر کل سازمان ملل عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: با گذشت ۱۲ هفته از آغاز جنگ اوکراین، تعداد بیشماری از غیرنظامیان اوکراینی در حملات بیرویه کشته شدهاند، شهرها و شهرکها همچنان با خاک یکسان میشوند، و بسیاری از زمینهای قابل کشت این کشور به طرز وحشتناکی در اثر گلوله باران تخریب شده است و هیچ نشانه ای از فروکش کردن این درگیری هولناک که منبعی از بی ثباتی در اروپا است، وجود ندارد.
وی با اشاره به حمله موشکی به مرکز خرید در اوکراین که در آن ۱۸ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر مجروح شدند، گفت: این حادثه که باید مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد و جدیدترین مورد از موج حملات هوایی و موشکی در کی یف، چرنیهف، اودسا، میکولایف، خارکف و سایر شهرهای دور از خط مقدم است.
دی کارلو افزود: در حال حاضر، شدیدترین درگیری ها در شهرهای سیویرودونتسک، لیسیچانسک و اسلوویانسک در دونباس و اطراف آن جریان دارد. درگیری های شدید در اطراف شهرهای خارکف و خرسون نیز گزارش شده است.
معاون دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت: دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، ۱۰ هزار و ۶۳۱ تلفات غیرنظامی را در اوکراین تا ۲۶ ژوئن ثبت کرده است که شامل ۴ هزار و ۷۳۱ کشته و ۵ هزار و ۹۰۰ مجروح می شود.
وی تصریح کرد: امروز اوکراین با بزرگترین بحران آوارگی انسان در جهان مواجه است. از زمان آغاز تهاجم روسیه، بیش از یک چهارم جمعیت این کشور یا ۱۲ میلیون نفر مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
وی ادامه داد: در داخل اوکراین، بیش از ۷.۱ میلیون نفر آواره شده اند. دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل تخمین می زند که بیش از ۵.۲ میلیون پناهنده اوکراینی در سراسر اروپا حضور دارند. بیش از ۳.۵ میلیون پناهنده اوکراینی برای حمایت موقت یا طرح های حفاظتی در اروپا ثبت نام کرده اند.
دی کارلو تاکید کرد: به خاطر اوکراین، روسیه و کل جهان، چرخه مرگ، ویرانی، آوارگی و اختلال باید متوقف شود.
تاس: خرسون برای برگزاری همه پرسی الحاق به روسیه آماده میشود
خبرگزاری تاس به نقل از مقام های منطقه خرسون اوکراین گزارش داد که این منطقه آمادگی و برنامه ریزی ها برای برگزاری همه پرسی الحاق به روسیه را آغاز کرده است.
منطقه خرسون در جنوب اوکراین واقع است که در جریان جنگ توسط روسیه در ماه مارس تصرف شد و اکنون توسط یک دولت تحمیلی از سوی روسیه مدیریت میشود.
کریل استرموسوف معاون حکومت نظامی-غیرنظامی خرسون اواخر خرداد ماه گفته بود که انتظار میرود تا پایان سال جاری، این منطقه بعد از برگزاری همهپرسی عمومی به عضویت فدراسیون روسیه درآید.
وی با ابراز اطمینان از اینکه اکثر مردم خرسون که روس تبار هستند، در همهپرسی خواهان پیوستن به فدراسیون روسیه خواهند شد، افزود: پیوستن به روسیه برای ما نویدبخش آینده بهتری است؛ آیندهای که اوکراین به عنوان یک پروژه غربی از ما گرفت.
اوکراین: از تلاش برای عضویت در ناتو دست بر نمیداریم
دیمیتری کولِبا وزیر خارجه اوکراین امروز (چهارشنبه) گفت کشورش قصد ندارد از تلاش برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دست بردارد.
وزیر خارجه اوکراین در مصاحبه با رادیو «آر. اف.آی» با اظهارات مجری این برنامه که گفته بود کی یف طرح هایش را برای عضویت در ناتو کنار گذاشته است، مخالفت کرد و گفت مساله پیوستن به ناتو در قانون اساسی نوشته شده است. بعلاوه ساختار این ائتلاف موثرترین سازوکار امنیتی در منطقه اروپا است.
کولبا تاکید کرد: البته تنها خواسته ما برای ملحق شدن به ناتو کافی نیست. لازم است که ائتلاف نیز چنین چیزی را بخواهد. اتحادیه اروپا تصمیمی تاریخی را اتخاذ کرده است اما ما از ابتدای جنگ شاهد برداشتن گام هایی از سوی ناتو برای پوستن اوکراین به ائتلاف نبوده ایم.
به تازگی ایگور ژوفکا مشاور رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرده بود کییف به دنبال عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیست.
او گفته بود: اوکراین پذیرفته که عضویت در ناتو غیرقابل بحث است و این کشور هیچ اقدام دیگری در راستای پیوستن به این ائتلاف برنمیدارد
کییف در سال ۲۰۱۹ هدف خود مبنی بر پیوستن به این ائتلاف را تعیین کرد درحالیکه مسکو حضور تسلیحات و نیروهای ناتو در مرز خود را یک تهدید امنیتی میداند.
ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو اصرار دارد که مساله عضویت در این ائتلاف نظامی برای کشورهای علاقهمند باز است اما هرگز متعهد بر عضویت اوکراین در آینده نزدیک نشده است.
روسیه از حمله به پایگاه آموزشی «مزدوران خارجی» در اوکراین خبر داد
وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد، نیروهای روسی یک پایگاه آموزش نظامی برای «مزدوران خارجی» در نزدیکی شهر میکولایف در جنوب اوکراین را مورد حمله قرار دادند.
وزارت دفاع روسیه همچنین از سرنگونی دو فروند هواپیمای سوخو – ۲۵ اوکراینی و یک فروند بالگرد میل – ۸ توسط پدافند هوایی روسیه خبر داد.
در همین حال، وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که تامین سلاح برای اوکراین، بحران این کشور را طولانی تر می کند و بر شمار قربانیان می افزاید.
جو بایدن رییسجمهوری آمریکا امروز اعلام کرد که آمریکا سامانههای دفاع هوایی در کشورهای اروپایی مستقر میکند. وی همچنین در میانه تنشهای شدید روسیه با غرب بیان کرد که ناتو آماده مواجهه با تمام چالشها است.