فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفته است شمار مبتلایان به وبا در استان کردستان در حال حاضر از ۲۵ نفر به ۳۰ نفر رسیده است. شمار بیماران تنها در شهر مریوان ۲۷ نفر بوده است.

فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خبرگزاری تسنیم گفت، در پی تشدید غربالگری افراد دارای علائم بیماری‌های روده‌ای و اسهال، پنج مورد دیگر بیمار مبتلا به وبا در کردستان شناسایی شده است.

به گفته بیدارپور، از مجموع بیماران مبتلا به وبا ۲۷ نفر مربوط به مریوان‌اند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین گفته است، تا کنون هیچ مورد فوتی در اثر ابتلا به وبا در کردستان وجود نداشته است.

این مقام علمی دانشگاه  کردستان در ادامه صحبت‌های خود افزود، افراد مبتلا کسانی هستند که سابقه مسافرت خارج از کشور را داشته‌اند که بعد از بازگشت، علائم بیماری در آن‌ها مشاهده شده است.

بیدارپور به این موضوع که این مسافران به کدام کشور خارجی سفر کرده‌اند اشاره نکرده است.

او برای پیشگیری از وبا مصرف آب سالم، شست‌وشو و ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات را بسیار مهم دانسته و  توصیه کرده است که پیش از تهیه و خوردن مواد غذایی شست‌وشوی دست با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه باید رعایت شود.

وبا چگونه ایجاد می‌شود؟

وبا بیماری بسیار سخت عفونی است که توسط باکتری “ویبریو کلرا” ایجاد می‌شود. این باکتری با نوشیدن آب آلوده، خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف وارد بدن می‌شود. در ایران بیشترین راه انتقال وبا، سبزی‌های آلوده است، سبزی‌هایی که هنگام کاشته‌شدن با کود انسانی تغذیه می‌شوند دارای بیشترین آلودگی هستند.

مهمترین روش پیشگیری از ابتلا به وبا، دفع مناسب فاضلاب و جلوگیری از ورود آن به منابع آب آشامیدنی است.