در حالی که وزیر نفت ایران از افزایش ۵۰ درصدی صادرات نفت و وصول ۱۰۰ درصدی درآمدهای نفتی خبر داده است، دیوان محاسبات می‌گوید که وصول درآمدهای نفتی در دو ماهه اول امسال کمتر از ۱۵ درصد بوده است.

این گزارش می‌گوید: به استثنای «درآمدهای مالیاتی» با ۷۹.۵ درصد وصولی و سایر درآمدها با ۵۱.۵ درصد وصولی، در سایر بخش‌ها همچون درآمدهای گمرک، فروش نفت، واگذاری اموال منقول و غیرمنقول و منابع حاصل از واگذاری طرح تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، عملکرد وصول منابع کمتر از میزان قابل انتظار بوده است.

دیوان محاسبات، درصد وصولی درآمدها یاد شده را بین ۰.۰۴ تا ۱۵.۳ درصد مبالغ مصوب دوماهه عنوان کرده است.

دولت در بودجه سال جاری صادرات ۱.۴ میلیون بشکه نفت خام را با قیمت ۷۰ دلار به ازای هر بشکه تعیین کرده بود.

آمارهای بین‌المللی از جمله شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها نشان می‌دهد که ایران در دو ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ به‌طور متوسط روزانه حدود ۷۰۰ هزار بشکه صادرات نفت داشته که معادل نیمی از رقم مندرج در بودجه است.

هنوز گزارش شفافی از میزان هزینه دور زدن تحریم‌ها و تخفیف‌های نفتی ایران به چین، تنها مشتری نفتی کشور، همچنین نحوه دریافت پول نفت منتشر نشده است، اما خبرگزاری بلومبرگ روز ۱۲ تیرماه گزارش داده بود که ایران نفت خود را به قیمت تقریبا ۱۰ دلار کمتر از نفت برنت به چین می‌فروشد تا بتواند با نفت روسیه که قرار است در ماه‌ اوت وارد بازار این کشور شود، رقابت کند.

قیمت نفت در بازارهای جهانی در دو ماهه ابتدایی امسال بالای ۱۰۰ دلار به ازای هر بشکه بود که ۳۰ درصد بیش از رقم مندرج در بودجه پیش‌بینی شده ایران است.

دیوان محاسبات می‌گوید به‌طور کلی در دو ماهه اول امسال تنها ۳۷ درصد از بودجه دو ماهه کشور محقق شده است.