وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، از «پایین آمدن کارایی نمایندگان» خبر داد و گفت: «۸۰ درصد زمان نمایندگان مجلس صرف مسائل حاشیه‌ای و جزیی می‌شود.»

جلال‌زاده روز شنبه ۱۸ تیر، در یک نشست خبری در ارومیه با تأکید بر بازماندن نمایندگان مجلس از مسائل اصلی، ادامه داد: «امورات کلان کشوری و استانی در حاشیه می‌مانند و مسائل حاشیه‌ای به‌عنوان موضوعات اصلی مطرح می‌شوند.»

او مشکلات بخش‌های مختلف به ویژه صنعت، کشاورزی و زیرساختی را از موضوعات اصلی دانست که باید نمایندگان مجلس به آن بپردازند.

فروردین‌ماه، وبسایت نامه‌نیوز در گزارشی دربارهٔ عملکرد مجلس یازدهم در سال گذشته نوشته بود که «حاشیه‌ها بر متن غلبه داشته و وقت مجلس عمدتاً صرف مسائل غیرمهم یا برخلاف خواست عمومی جامعه بوده است.»

تصویب قانون «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» و بررسی طرح صیانت از فضای مجازی که هر دو با مخالفت‌های گسترده مردمی و کارشناسان مواجه شده، جزو کارنامه مجلس کنونی است.

همچنین در حوزه اقتصاد نیز، همراهی مجلس شورای اسلامی با دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انتقادهایی برانگیخت.

تأکید بر کارایی پایین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حالی است که در سال‌های اخیر اخبار مربوط به میزان حقوق نمایندگان مجلس جنجال‌برانگیز شده است.

دو سال پیش، حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار در مجلس، اعلام کرد در ماه اول حضورش در مجلس، ۲۳۱ میلیون تومان به حساب او واریز شده است.

انتشار این خبر در آن زمان با واکنش گسترده اغلب منفی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد و شمار زیادی از کاربران به مقایسه دریافتی‌های نمایندگان و نیز «امتیازات ویژه و رانتی آنان در فعالیت‌های اقتصادی» با وضعیت معاش عموم مردم پرداختند.

محمدجواد جمالی نوبندگانی، نماینده مجلس دهم، نیز فاش کرد که برخی نمایندگان مجلس یازدهم «با اعمال فشار» از خودروها و اماکن رایگان دولتی استفاده می‌کنند، در حالی که در فیش حقوقی دوم خود مبالغ جداگانه‌ای نیز برای پرداخت این قبیل هزینه‌ها دریافت می‌کنند.

همچنین پیشتر در جریان جنجال سیلی زدن علی‌اصغر عنابستانی، نماینده مجلس به یک سرباز راهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در جریان انتقادها از رفتار یک نماینده گفته است: «قطعاً ما در حوزه نظارت بر رفتار نمایندگان ضعف‌هایی داریم.»