به گزارش پلیس استان فارس، یک پدر و پسر شامگاه شنبه، ۱۷ تیر در شیراز هدف اسیدپاشی قرار گرفتهاند.
به گفته حمید افرامن، رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس فارس، قربانیان این حادثه یک مرد ۴۲ ساله و پسر ۱۴ ساله او هستند که مورد حمله یک موتورسوار ناشناس قرار گرفتند و بر اثر اسیدپاشی از ناحیه صورت و دست دچار مصدومیت شده و به بیمارستان منتقل شدند.
تاکنون عامل این اسیدپاشی شناسایی نشده است و درباره انگیزههای احتمالی این حمله اطلاعاتی در دست نیست.
اسیدپاشی از جمله حوادثی است که هر از گاه گزارشهایی درباره آن در گوشهوکنار ایران منتشر میشود. این حمله معمولا نه به قصد قتل، بلکه برای انتقام و نابودی زندگی اجتماعی قربانی رخ میدهد.
درباره اسیدپاشی در ایران آمارهای مختلفی منتشر شده است. کمال فروتن، رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی اردیبهشت ۹۸ اعلام کرده بود که سالانه ۵۲ یا ۵۳ نفر در کل کشور قربانی اسیدپاشی میشوند و بیشترین آمار به شهرهای تهران و اصفهان تعلق دارد.
به گفته آقای فروتن بر اساس یک پژوهش دو ساله، ۵۷ درصد از قربانیان اسیدپاشی زن و ۴۳ درصد مرد و متوسط سن آنها ۳۵ سال بوده است.»
در گستردهترین نوع اسیدپاشی در ایران، در سال ۱۳۹۳ چهار زن در اصفهان قربانی این نوع حمله شدند.
با وجود گذشت ۸ سال از حادثه اسیدپاشی به زنان و دختران در اصفهان، مقامهای انتظامی میگویند عوامل این اقدام شناسایی و معرفی نشدهاند.
حادثه اسیدپاشی در ایران در حالی تکرار میشود که با تصویب مجلس ایران در سال ۱۳۹۸، «اسیدپاشی به قصد ارعاب و ایجاد ناامنی در جامعه، اقدام مرتکب افساد فیالارض محسوب میشود» و مجازات آن با توجه به درجه آسیب قربانی میتواند منجر به قصاص نفس یا قصاص عضو عامل حمله شود.