لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا ، جمعه ۱۵ اسفند گفته است، ایالات متحده در حال ارزیابی و شناسایی عاملان حمله راکتی پایگاه عین‌الاسد در عراق است.

پایگاه عین‌الاسد در عراق که میزبان نیروهای آمریکایی در این کشور است روز چهارشنبه ۱۳ اسفند با ۱۰ راکت کاتیوشا هدف قرار گرفت. در این حمله به نیروهای نظامی آمریکایی در این پایگاه آسیبی وارد نشد، اما در جریان این حمله، یک پیمانکار آمریکایی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

وزیر دفاع آمریکا در گفت‌وگو با شبکه «ای‌بی‌سی» تاکید کرد، چنانچه ایالات متحده تصمیم بگیرد که به این حمله پاسخ دهد، چنین حمله‌ای «در زمان و مکانی که ما تعیین خواهیم کرد» صورت خواهد گرفت.

لوید آستین در ادامه تصریح کرده است، ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم، برای بار دیگر، می‌دانیم چه کسانی عامل و مسئول این اقدام بودند.

وی در ادامه گفت، پیام ما به کسانی که چنین حملاتی را انجام داده‌اند این است، این انتظار را داشته باشید، ما آنچه که ضرورت داشته باشد برای دفاع از نیروهای‌مان انجام می‌دهیم.

وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد، اگر فکر کنیم، نیاز است که حمله کنیم، ما (چنین پاسخی) را در زمان و مکانی که خود آن را انتخاب می‌کنیم، انجام خواهیم داد.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا یا پنتاگون، هم گفته است، اجازه دهیم شرکای عراقی ما تحقیقات در این خصوص را انجام دهند و ببینم آنها به چه نتیجه‌ای خواهند رسید.

جان کربی در خصوص پاسخ آمریکا به حمله به پایگاه عین الاسد گفته است، فکر کنم ما نشان داده‌ایم ما از چنین کاری طفره نخواهیم رفت.

پایگاه عین‌الاسد که میزبان نیروهای آمریکایی و ائتلاف خارجی حاضر در عراق در کنار نیروهای عراقی است در «انبار» استان غربی عراق قرار دارد.

با بالا گرفتن تنش بین ایران و دولت جدید آمریکا بر سر توافق هسته‌ای موسوم به برجام، پایگاه‌های میزبان نیروهای آمریکا هدف حملات راکتی قرار گرفته است.

در حمله‌ای پیش از آن که شامگاه ۲۷ بهمن رخ داد، شلیک سه راکت به اطراف فرودگاه بین‌المللی اربیل در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در شمال عراق دست‌کم هشت مجروح و یک کشته بر جای گذاشت.

در واکنش به این حمله، آمریکا هشتم اسفند مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران را در شرق سوریه هدف قرار داد.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، هم در این زمینه گفته بود که پیام حمله به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران این است که اقدامات این کشور بدون پاسخ نخواهد ماند.

یک مقام شبه نظامی شیعه عراقی نزدیک به ایران به رویترز گفته بود که در حمله هوایی آمریکا به موضع کتائب حزب الله در شرق سوریه یک پیکارجو کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

«کتائب حزب‌الله»[گردان‌های حزب‌الله] یکی از گروه‌های تشکیل دهنده حشد الشعبی است و در بین این گروه‌های شبه نظامی، به جمهوری اسلامی ایران بسیار نزدیک است.

این گروه در سال ۲۰۰۷ از ادغام چند دسته و هیأت مذهبی شیعی در شهر العماره در جنوب عراق پدید آمد و در سال ۲۰۰۹ در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار گرفت.