مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود از تورم ۹۰.۲ درصدی اقلام خوراکی در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه پارسال خبر داده است.

دولت ایران اردیبهشت امسال نرخ برخی از اقلام خوراکی مانند آرد، روغن، مرغ و تخم مرغ، همچنین شیر و پنیر را به صورت چشمگیری افزایش داد و اعلام کرد اختصاص نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات این کالاها نتوانسته راهگشای حفظ قیمت آنها شود.

با این حال، گزارش جدید مرکز آمار نشان می‌دهد راهکار جدید دولت نیز نتوانسته جلو رشد قیمت محصولات خوراکی را بگیرد، به طوری که در تیر ماه امسال، دوباره محصولات خوراکی نسبت به خرداد ماه بنا بر روایت مرکز آمار نزدیک ۶ درصد رشد کرده است. هر چند گزارش‌های میدانی رسانه‌های داخل ایران نشان می‌دهد رشد قیمت اقلام خوراکی باید بالاتر از آن ارقامی باشد که مرکز آمار اعلام می‌کند.

مرکز آمار در گزارش جدید خود که روز شنبه اول مرداد ماه در سایت آن منتشر شده می‌افزاید در مجموع تورم تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه پارسال حدود ۵۴ درصد بوده و قیمت اقلام خوراکی اصلی و آشامیدنی بین ۵۰ تا ۲۹۳ درصد رشد داشته؛ اما در کل، متوسط رشد قیمت اقلام خوراکی و آشامیدنی ۸۷ درصد بوده است.

این گزارش همچنین مدعی است قیمت مسکن و نرخ اجاره مسکن در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه پارسال کمتر از ۳۲ درصد رشد داشته است؛ در حالی که عبدالله اوتادی، عضو اتحادیه مشاوران املاک خردادماه امسال اعلام کرد تنها در سه سال گذشته، اجاره‌بها ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.

بدین ترتیب هر سال در ایران نرخ اجاره‌بها بیش از دو برابر شده است، در حالی که طی سه سال گذشته همواره مرکز آمار نرخ رشد سالانه اجاره‌بها را حدود ۳۰ درصد عنوان کرده است.

گزارش‌های میدانی رسانه‌های ایران نیز نشان می‌دهد نرخ رشد اجاره‌بها در کشور بسیار بیشتر از رقمی است که نهادهای رسمی حکومتی اعلام می‌کنند.

خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه ۱۹ تیر گزارش داد افزایش نرخ‌های اجاره مسکن در تهران به حدی رسیده است که سهم اجاره‌بها از درآمد هر خانوار در این شهر «به ۱۰۰ درصد رسیده است».