حسین امیرعبدالهیان، وزیر امورخارجه ایران، روز سهشنبه چهارم مرداد ماه گفت که با وزرای امور خارجه کویت، امارات، قطر، عمان و عراق به صورت تلفنی گفتوگو کرده است.
وزیر امور خارجه ایران در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت که با احمد ناصر الصباح، وزیر امور خارجه کویت، در خصوص روابط دو کشور صحبت کرده است.
حسین امیرعبداللهیان میگوید وزیر خارجه کویت گفته است که این کشور «همواره به دنبال تقویت روابط با ایران» است.
او افزود که از احمد ناصر الصباح برای سفر به تهران دعوت کرده است.
به گزارش ایرنا، حسین امیرعبدالهیان همچنین با شیخ عبدالله شیخ بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی، درباره ارتقای سطح روابط اقتصادی و دیپلماتیک و همچنین مسائل منطقه گفتوگو کرده است.
طبق این گزارش، وزیر امور خارجه ایران «با اشاره به نگاه مثبت مقامات عالی رتبه دو کشور به مناسبات فیمابین، از ارتقای سطح روابط دو کشور استقبال کرد و آن را یک گام مهم در روند توسعه روابط دو جانبه ارزیابی کرد».
وزیر خارجه ایران پیشتر از بهبود روابط با امارات و کویت و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس، خبر داده و گفته بود این دو کشور قرار است سفرای خود را به تهران اعزام کنند.
در دی ماه سال ۱۳۹۴ و به دنبال حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد که در واکنش به اعدام شیخ نِمر باقر النمر، روحانی شیعه، توسط حکومت عربستان سعودی روی داد، کویت و امارات به نشانه اعتراض به این اقدام، سفرای خود را از تهران فراخواندند.
مناسبات رسمی تهران و ریاض نیز به دنبال این حملات قطع شد.
حسین امیرعبدالهیان همچنین هفته گذشته اعلام کرد که عربستان برای مذاکره با ایران در «فاز علنی و سیاسی» اعلام آمادگی کرده است.
«شتاب در همکاری منطقهای»
وزیر امور خارجه ایران همچنین در ادامه نوشت که «سیاست همسایه محور» اولویت جمهوری اسلامی ایران است. او اضافه کرد که جمهوری اسلامی ایران «به همکاری با همسایگان شتاب» خواهد داد.
حسین امیر عبداللهیان در ادامه عنوان کرد که در گفتوگو با وزرای خارجه کشورهای عرب منطقه از «درایت دوستان در تلاش اخیرشان برای باطل کردن نقشههای شوم» اسرائیل در نشست اخیر جده تشکر کرده است.
وزیر امور خارجه ایران توضیحی بیشتری در خصوص «درایت» این کشورها ارائه نکرده است.
نشست جده در عربستان و با حضور سران آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، اردن و مصر در ۲۵ تیرماه برگزار شد.
حاضران در این نشست با صدور بیانیهای بر تمایل خود برای مقابله با چالشهای منطقه و حفظ امنیت در خاورمیانه تاکید کردند و بار دیگر ایران را به همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کشورهای منطقه فراخواندند.
کشورهای حاضر در این نشست با اشاره به اهمیت مشارکت راهبردی آمریکا در خاورمیانه، خواستار پاک نگهداشتن منطقه از سلاحهای کشتار جمعی و حفظ ثبات و امنیت منطقهای و بینالمللی شدند.
آنها همچنین با محکوم کردن دوباره تروریسم، بر تمایل خود برای تقویت تلاشها در راستای مبارزه با تروریسم و افراطگرایی و نیز جلوگیری از تسلیح و تامین مالی گروههای تروریستی و مقابله با تمام اقداماتی که امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند، تاکید کردند.