کایلی مور گیلبرت در مصاحبه‌ای از شرایط روحی شکننده‌اش در ایام حبس خود در سلول انفرادی اوین گفته است. این پژوهشگر استرالیایی-بریتانیایی بیش از دو سال در اوین زندانی بوده است. او می‌گوید حتی به فکر خودکشی افتاده است.

کایلی مور گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی-بریتانیایی، برای نخستین بار از تجربه خود در زندان اوین و ایام حبس خود در سلول انفرادی گفته است.

گیلبرت بیش از دو سال در اوین زندانی بود و پس از مبادله با سه زندان ایرانی در تایلند، در نوامبر سال گذشته پس از آزادی از اوین موفق به بازگشت به استرالیا شد.

خبرگزاری رویترز روز نهم مارس (۱۹ اسفند) با انتشار گزارشی از کانبرا به اظهارات کایلی مور گیلبرت پرداخته است. این نخستین مصاحبه این پژوهشگر استرالیایی با یک فرستنده تلویزیونی (اسکای نیوز استرالیا) پس از آزادی‌اش در ماه نوامبر سال گذشته است.

او پس از آزادی از زندان اوین تنها به گفتن چند کلمه درباره دوران حبس خود در ایران بسنده کرده بود. کایلی مور گیلبرت در آن هنگام ایام حبس خود در زندان اوین را “کابوسی بی‌پایان وبی‌رحمانه” خوانده بود.

روز سه‌شنبه نهم مارس، مور گیلبرت در مصاحبه خود از “شکنجه روحی” در زندان اوین گفته است. او هفت ماه از دوران حبس خود را در سلول انفرادی گذرانده است. او می‌گوید فشارهای روحی ناشی از زندانی شدن در سلول انفرادی چنان برای او سنگین بوده که به فکر خودکشی افتاده است.

کایلی مور گیلبرت، پس از نه ماه حبس از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام جاسوسی به ده سال زندان محکوم شده بود.

فشارهای سنگین روحی

این پژوهشگر استرالیایی-بریتانیایی در مصاحبه خود گفته است که هفت ماه در یک سلول انفرادی به کوچکی چهار متر مربع زندانی بوده است. گفته است به هیچ چیز در این سلول دسترسی نداشته است. تنها یک تلفن در آنجا وجود داشته که امکان تماس او را با نگهبانان زندان فراهم می‌کرده است.

مور گیلبرت می‌گوید: «آدم [در سلول انفرادی] کاملا دیوانه می‌شود. بسیار آزاردهنده است. من احساس درد روحی می‌کردم.»

سه ایرانی زندانی در تایلند که گفته می‌شود با کایلی مور گیلبرت مبادله شده‌اند

مور گیلبرت، که کارشناس سیاست خاورمیانه در دانشگاه ملبورن است، می‌گوید پس از دو هفته اقامت در این سلول انفرادی سلامت روحی خود را از دست داده است. به‌رغم آن ماه‌ها ناگزیر به اقامت در آن سلول بوده است.

او گفته کار به جایی کشید که «فکر می‌کردم مایلم خود را بکشم.» او در اعتراض به حکم ده سال زندان، بارها دست به اعتصاب غذا زد.

او می‌گوید در اعتراض به شرایط بد زندان و حکم مجازات خود یک بار به فکر فرار از زندان افتاده است. اما از ترس عواقب دستگیری مجددش، از اجرای این فکر اجتناب ورزیده است.

رسانه‌های خبری جهان پس از آزادی کایلی گیلبرت مور از تبادل او با سه زندانی ایرانی در تایلند به نام‌های سعید مرادی، محمد خزایی و مسعود صداقت‌زاده خبر داده بودند.

این سه ایرانی به اتهام فعالیت‌های تروریستی و برنامه ترور دیپلمات‌های اسرائیلی در سال ۲۰۱۲ در تایلند دستگیر شده بودند.

به‌رغم آن، دولت استرالیا موضوع مبادله کایلی مور گیلبرت با این سه ایرانی زندانی را رسما تایید نکرده است.

کایلی گیلبرت در مصاحبه خود با فرستنده اسکای نیوز استرالیا اعلام کرده است که پس از آزادی از زندان و بازگشت به استرالیا در راستای درمان زخم‌های روحی ناشی از ایام حبس خود در اوین اقدام کرده است.