شواری وزیران عربستان سعودی از جامعه جهانی خواسته است “با تهدیدات ایران علیه امنیت و صلح جهانی” برخورد کند.
این شورا امروز به ریاست ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی جلسه داده و به دلیل شیوع ویروس کرونا پادشاه و وزرا به صورت ویدئویی با هم صحبت کرده اند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان در نشست امروز درباره “راههای مقابله با دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عربی” گفت و گو شده و آنچه “سخنان تحریک آمیز مقامات ایران علیه کشورهای عربی” خوانده شده، از سوی شورای وزیران محکوم شده است
بر اساس این گزارش در نشست امروز شورای وزیران این کشور موضوع حملات اخیر حوثی های یمن به شهرها و تاسیسات عربستان مورد بررسی قرار گرفته و به نامه نمایندگی دائم عربستان سعودی در سازمان ملل به شورای امنیت درباره این حملات اشاره شده است.
ماجد القصبی، سرپرست وزارت اطلاع رسانی عربستان سعودی گفته در این نامه “از جامعه جهانی خواسته شده به وظیفه خود در برابر اقدامات نظامی شورشیان تروریست حوثی وابسته به رژیم ایران علیه غیرنظامیان و مناطق غیرنظامی عربستان عمل کند”.
گروه حوثیها که با نام رسمی “انصارالله” فعالیت میکند، یک گروه شبهنظامی شیعه است که بعد از جریان تحولات بهار عربی و سرنگون شدن علی عبدالله صالح، رئیسجمهور یمن، به یکی از بازیگران کلیدی قدرت سیاسی یمن تبدیل شد.
حوثی های یمن که مورد حمایت ایران هستند در روزهای اخیر به شدت حملات خود به مواضع عربستان سعودی افزوده اند. این گروه ده روز پیش با پذیرش مسئولیت حملات موشکی و پهپادی به عربستان سعودی اعلام کرد که در این حمله یک فروند موشک بالستیک “ذوالفقار” نیز شلیک کرده بود.
موشک بالستیک ذوالفقار از جمله موشکهای ساخت ایران است. هنوز روشن نیست که موشک مورد استفاده حوثیها، یک موشک ایرانی است یا اینکه بین موشکهای این گروه و موشکهای ایران، تشابه اسمی وجود دارد.
عربستان میگوید موشکهایی که گروه حوثیها استفاده میکند ساخت ایران هستند اما ایران این ادعا را رد می کند.
دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به تازگی گروه انصارالله یا حوثی های یمن را از فهرست سازمان های تروریستی که توسط دولت ترامپ در این فهرست قرار داده شده بود خارج کرده و تحریم آن را رفع کرده است هرچند پس از شدت گرفتن حملات این گروه برخی از اعضای آن را دوباره در فهرست تحریم قرار داده است.
ایران و عربستان بیش از ۵ سال است که رابطه سیاسی شان به طور کامل قطع شده است. قطع رابطه از سوی عربستان پس از آن صورت گرفت که شماری از “طلاب و دانشجویان بسیجی” به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله کردند.
عربستان سعودی به طور مداوم ایران را متهم به “دخالت در امور کشورهای عربی” و ایجاد بی ثباتی در منطقه می کند. ایران هم متقابلا عربستان را “ارتجاع منطقه” می خواند و می گوید که این کشور یکی از مشوقان ادامه تحریم های ایالات متحده علیه ایران است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران می گوید کشورش آمادگی دارد اختلافات با عربستان را کاهش دهد و روابط را از سر بگیرد اما مقام های سعودی می گویند به دنبال راهی برای کاستن از اقدامات ایران در منطقه هستند که به گفته آنها به “بی ثباتی” در خاورمیانه دامن می زند.