سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون پارلمانی و یک عضو دیگر حزب دموکرات آزاد (لیبرال) آلمان در دیداری با مریم کلارِن دختر ناهید تقوی آرشیتکت دو ملیتی بازداشت شده در ایران پشتیبانی خود را از این زن زندانی اعلام کردند و خواستار آزادی فوری وی شدند.

خانم تقوی که به گفته دخترش هرگز فعالیت سیاسی نداشته است، پنج ماه پیش در خانه خود در تهران دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

از زمان دستگیری خانم تقوی تا امروز، نه تنها او به وکیل دسترسی نداشته است، بلکه حتی دخترش در آلمان نیز جز یک تماس تلفنی چند دقیقه ای دیگر هیچ امکانی برای گفتگو با مادر خود و کسب اطلاع نسبت به وضعیت او را نداشته است. مقام های ایرانی در این مدت حتی دلیل بازداشت تقوی و اتهامات منتسب به او را اعلام نکرده اند.

“راینهارد هاوبن” نماینده حزب لیبرال در مجلس فدرال آلمان و بیژن جیرسرائی سخنگوی ایرانی تبار این حزب روز سه شنبه ٩ مارس/۱٩  اسفند، در دیدار با مریم کلارن دختر ناهید تقوی در کلن آلمان به وی قول دادند که از همه امکانات خود برای آزادی مادرش استفاده کنند.

با ورود نمایندگان مجلس به صحنه، سفارت آلمان در تهران ناگزیر خواهد شد از دولت ایران خواستار ملاقات کنسولی با خانم تقوی شود.

سخنگوی سیاست خارجی حزب دموکرات آزاد ضمن دلجوئی از دختر ناهید تقوی تصریح کرد که حکومت ایران سالها است به سیاست گروگان گیری خود ادامه می دهد. به صورت معمول این حکومت برای باج گیری یا امتیازات سیاسی دست به گروگان گیری می زند. در حال حاضر مذاکرات مرتبط با برنامه هسته ای ایران بار دیگر به جریان افتاده است. بنابراین ممکن است رژیم بخواهد از خانم تقوی به عنوان بخشی از استراتژی خود در مذاکرات استفاده کند.

خانم تقوی، ۶۶ ساله و مریم کلارن ۴۴ ساله از سال ۱٩٨۲ میلادی در شهر کلن آلمان زندگی می‌کنند. ناهید تقوی پس از تحصیل در رشته معماری در آلمان به کار پرداخت. وی در سال های گذشته همواره برای دیدار با خانواده خود به ایران سفر می کرد، اما این بار چند روز پس از ورود به ایران، روز ۲۵ مهرماه در خانه مسکونی خود بازداشت شد.

زندانی سیاسی بدون پیشینه سیاسی؟

پس از دستگیری ناهید تقوی رسانه های آلمانی و برخی رسانه های فارسی زبان در خارج از کشور از او به عنوان “فعال حقوق بشر” نام بردند، اما هیچکدام از نهادهای مدافع حقوق بشر مرتبط با ایرانیان همکاری او را تایید نکردند. مریم کلارن دختر خانم تقوی بارها تصریح کرده است که مادرش اهل فعالیت سیاسی نبوده و تنها به عنوان مهندس معمار علائقی در زمینه میراث فرهنگی و محیط زیست داشته است.

مریم در پنج ماه گذشته برای کسب اطلاع از وضعیت مادر خود و همچنین جلب حمایت‌های بین المللی برای آزادی او دست به تلاش های پردامنه ای زده است. دیدار دو سیاستمدار آلمانی با او یکی از نتایج این تلاش ها است.