نویلین هیزر، فرستاده ویژه جدید سازمان ملل متحد در امور میانمار، روز سه‌شنبه ۲۵ مرداد نخستین سفر خود به این کشور را با ورود به نایپیداو، پایتخت میانمار، آغاز کرد.

او از ۱۰ ماه پیش به این سمت منصوب شده اما تاکنون از امکان سفر به این کشور پرآشوب در جنوب شرقی آسیا برخودار نشده بود.

آغاز دیدار خانم هیزر یک روز پس از آن است که دادگاه نظامی میانمار آنگ سان سوچی، رهبر غیرنظامی برکنار شده را به اتهام فساد، به شش سال دیگر حبس محکوم کرد.

سازمان ملل در بیانیه‌ای به مناسبت ورود خانم هیزر به میانمار تاکید کرد که او در این ماموریت بر وضعیت رو به وخامت، نگرانی‌های فوری، و سایر اموری که اولویت دارد، تمرکز خواهد کرد.

سازمان ملل به احتمال تلاش خانم هیزر برای دیدار با خانم سوچی در حبس اشاره نکرده است.

شورای امنیت به تازگی از حاکمان میانمار خواسته بود تلاش کنند تا خشونت‌ها پایان یافته و شرایطی ایجاد شود که مردم نیازمند به کمک‌های بشردوستانه دسترسی یابند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر امور خارجه مالزی که کشورش به عنوان عضوی از پیمان آسه‌آن، مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا، درگیر تلاش برای آشتی ملی از راه گفت‌وگو میان مخالفان و حاکمان میانمار است، اظهار داشت که نظامیان حاکم بر این کشور، درخواست‌های سران کشورهای عضو آسه‌آن را پیاپی رد کرده‌اند.

حکومت نظامی حاکم بر میانمار ماه گذشته یکی از اعضای پیشین مجلس را که وفادار به حزب لیگ ملی به رهبری خانم سوچی بود، اعدام کرد؛ امری که با نکوهش گسترده در سطح بین‌المللی روبرو شد. اما هنوز احتمال اعدام چند سیاستمدار دیگر وفادار به خانم سوچی مطرح است.

دفتر خانم کریستین شرانر بورگنر، نماینده ویژه پیشین سازمان ملل در امور میانمار که یک دیپلمات سوئیسی بود، نه ماه پیش در پایتخت میانمار بسته شد. خانم بورگنر از سازمان ملل خواسته بود اقداماتی قاطعی علیه سران میانمار انجام دهد.

معلوم نیست که حاکمان نظامی میانمار به نویلین هیزر اجازه بدهند که دفتری برای فعالیت‌های خود برقرار کند.

ارتش میانمار، برمه پیشین، از فوریه ۲۰۲۱ قدرت را دوباره در دست گرفت و به دنبال آن حکومت مورد حمایت حزب خانم سوچی، برنده پیشین جایزه صلح نوبل، با فروپاشی روبرو شد و او و حزبش به فساد و نژادپرستی وسیع متهم شدند. ارتش به سرکوب گسترده متهم است اما می‌گوید مخالفان نیز اسلحه برداشته‌اند.