رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه روز جمعه گفته است٬ آنکارا گفتوگو و دیپلماسی در قبال دمشق را رد نمیکند.
رجب طیب اردوغان در پاسخ به سوالی درباره گفتوگوهای احتمالی با سوریه، اظهار داشت، دیپلماسی بین کشورها هرگز نمیتواند به طور کامل قطع شود.
رویترز میگوید، به رغم این که ترکیه در سالهای اخیر عملیات نظامی در داخل خاک سوریه انجام داده است، اما رجب طیب اردوغان روز جمعه لحنی ملایمتر از اظهارات قبلی خود درباره حکومت سوریه داشت.
رئیس جمهور ترکیه تصریح کرده است که «میبایست گامهای بیشتری در ارتباط با سوریه» برداشته شود.
ترکیه در جنگ داخلی سوریه از برخی از گروههای اسلامگرای مخالف بشار اسد حمایت کرده است.
حکومت سوریه هم دولت ترکیه را به حمایت از «تروریستها» در این کشور متهم میکند.
رجب طیب اردوغان در اوایل سال جاری میلادی وعده داده بود که عملیات نظامی دیگری در شمال سوریه انجام دهد.
ترکیه از سال ۲۰۱۶ در چارچوب عملیات نظامی به نام «سپر فرات» به متحدان سوری خود کمک کرده است تا صدها کیلومتر از خاک سوریه را تصرف کنند. نیروهای ترکیه و متحدان سوری در حدود ۳۰ کیلومتر در عمق خاک سوریه پیشروی کردهاند و عمدتا شبه نظامیان کرد «یگان های مدافع خلق» را هدف قرار دادند.
دولت ترکیه «یگان های مدافع خلق» را به عنوان بخشی از حزب کارگران کردستان دانسته و آن را یک «گروه تروریستی» میداند.
«یگان های مدافع خلق» که سالهای اخیر به عنوان متحد آمریکا علیه گروه حکومت اسلامی، داعش، در سوریه جنگیده است.
«چشمداشت» به خاک در سوریه
رئیس جمهور ترکیه در ادامه گفته است به رغم تشدید عملیات علیه نیروهای شبه نظامی کرد در شمال سوریه، آنکارا به دنبال تصرف خاک سوریه نیست.
رجب طیب اردوغان گفته است: «ما به خاک سوریه چشم نداریم زیرا مردم سوریه برادران ما هستند. حکومت (سوریه) باید از این موضوع آگاه باشد.»
در همین زمینه، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه دو هفته پیش خواستار مصالحه بین شورشیان مورد حمایت آنکارا و حکومت بشار اسد شده بود. این اظهارات وزیر خارجه ترکیه اعتراض گروههای سوری مورد حمایت آنکارا را درپی داشت.
مولود چاووش اوغلو گفته بود: «باید به شکلی زمینه مصالحه بین مخالفان و رژیم سوریه را فراهم کنیم. در غیر این صورت صلح پایدار برقرار نخواهد شد.»
به فاصله کوتاهی پس از سخنان آقای چاووش اوغلو تظاهرات مخالفان حکومت سوريه در مناطق تحت کنترل شورشیان شروع شد. آنها پرچمهای شورشیان را حمل میکردند و پرچمهای ترکیه را از ساختمانهای اداری و ایستگاههای پلیس پایین کشیدند.