گزارش رسانه ها حاکی از تشدید درگیری ها در لیبی است و وزارت بهداشت این کشور بامداد یکشنبه تایید کرد که تاکنون ۲۳ نفر در طرابلس کشته و ۱۴۰ تن دیگر زخمی شدند.

شبکه الجزیره قطر به نقل از منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، از عقب نشینی نیروهای وابسته به فتحی پاشاغا نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه به داخل شهر مصراته خبر داد.

این نیروها چند ساعت پیش در جاده ساحلی به سوی شهر طرابلس در حرکت بوده‌اند.

از سوی دیگر منابعی در دولت وحدت ملی لیبی به الجزیره گفته‌اند که پهپاد وابسته به ارتش این دولت، تجهیزات وابسته به دولت باشاغا را در نزدیکی کوبری ۲۷ بمباران کردند.

منبعی دیگر اعلام کرد که نیروهای حافظ ثبات کنترل همه مواضع هیثم التاجوری در شهر طرابلس را به دست گرفته‌اند.

یک منبع نظامی دیگر نیز به الجزیره گفت که نیروهای دولت وحدت ملی با سلاح سنگین مقر نیروهای اسامه جویلی در غرب طرابلس را هدف قرار داده‌اند.

شرکت ملی نفت لیبی نیز از تعطیلی فعالیت کارمندان این سازمان در طرابلس به دلیل درگیری در این شهر خبر داد.

هلال احمر لیبی مستقر در شهر طرابلس نیز خواستار ضرورت توقق درگیری برای ایجاد گذرگاه‌های امن شده است.

این نهاد اعلام کرد کرد که برای ایجاد گذرگاه‌های امن برای بیرون بردن خانواده‌ها از مناطق درگیری در تلاش هستند.

هلال احمر لیبی خواستار همکاری تمام طرفهای‌ درگیری با تیم‌های امدادی این گروه برای انجام کارهای بشردوستانه در طرابلس شده است.

از سوی دیگر وزارت بهداشت لیبی نیز خبر داد که در ۲۲ عملیات در ساعات گذشته موفق شده است، ۶۴ خانوار را به دور از مناطق درگیری منتقل کند.

همچنین براساس گزارش این وزارتخانه، بیمارستان صحرایی در بیمارستان طرابلس برای پذیرش زخمی‌های درگیری جاری را تجهیز و فراهم کرده است.

وزارت آموزش و پرورش و ریاست دانشگاه طرابلس از تعطیلی این مراکز تا اطلاع ثانوی و توقف برگزاری امتحانات این مراکز علمی خبر داده است.

این کشته و زخمی ها به دنبال تشدید بحران سیاسی میان دولت وحدت ملی به ریاست “عبدالحمید الدبیبه” و دولت مکلف به ریاست “فتحی پاشاغا”در لیبی و شکل گیری درگیری مسلحانه میان دو گروه حامی آنها در طرابلس شکل گرفته است.

خبرگزاری اسپوتنیک از لیبی امروز شنبه در گزارشی درباره اوضاع شهر طرابلس در سایه تنش های سیاسی جاری گزارش داد که این شهر شب گذشته شاهد درگیری میان نیروهای حامی الدبیبه و پاشاغا بود.

شهر طرابلس پایتخت لیبی در روزهای اخیر شاهد استقرار نیروهای نظامی است و این امر به دلیل وقوع درگیری مسلحانه در نتیجه اختلافات سیاسی میان دولت های عبدالحمید الدبیبه و فتحی پاشاغا است و این درحالی است که سازمان ملل نسبت به این موضوع ابراز نگرانی شدید می کند.

الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامه های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی پذیرد و می گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.

درگیری‌های طرابلس از جمعه شب تا صبح شنبه ادامه داشت و در آن از سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین استفاده شد.

منابع محلی نیز در این باره گزارش دادند که درپی این درگیری‌ها خسارت‌هایی به خانه‌ها و منازل شهروندان وارد شد.

در همین حال، دولت وحدت ملی در بیانیه‌ای این درگیری‌های مسلحانه را محکوم کرد. در بیانیه دولت الدبیبه آمده است که این درگیری درپی تیراندازی یک گروه مسلح به سمت یک کاروان در خیابان «الزاویه» در راستای اجرای دستورالعمل پاشاغا شکل گرفت.

واکنش کشورهای مختلف: کشتار را متوقف کنید

درگیری در لیبی که از جمعه شب تا روز شنبه ادامه داشته، با واکنش کشورهای مختلف همراه بوده است و دولت های مختلف خواستار توقف خونریزی و نشستن بر سر میز مذاکره شدند.

به گزارش ایرنا، ترکیه که پیش از روی کارآمدن عبدالحمید الدبیبه نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی از حامیان فایز السراج بود، شنبه شب در بیانیه‌ای خواستار توقف درگیری‌ها در طرابلس شد.

وزارت امور خارجه ترکیه از طرف‌های درگیر در پایتخت لیبی خواست تا فورا درگیری‌ها را متوقف کنند.

در این بیانیه،   ضمن ابراز نگرانی از وقوع درگیری‌های مسلحانه در طرابلس، از طرف‌ها خواسته شده تا درگیریها را فورا متوقف کنند.

وزارت امور خارجه ترکیه تأکید کرده است: محافظت از صلحی که با تلاش‌های فراوان در لیبی برقرار شده، برای امنیت، ثبات و آینده لیبی اهمیت حیاتی دارد.

این ییانیه از طرفین دعوت کرد با درک این موضوع عمل کرده و با خویشتنداری و عقل سلیم از ادامه تنشها بپرهیزند.

وزارت امور خارجه قطر نیز در این باره اعلام کرد: ما با نگرانی شدیدتحولات لیبی را دنبال می کنیم و از همه طرف ها می خواهیم که اختلافات را از طریق گفت و گو حل و فصل کنند.

در بیانیه وزارت خارجه قطر آمده است: ما بر اقدام طرفهای لیبیایی برای حمایت از شهروندان تاکید می کنیم و آن را اولویت اساسی می دانیم.

فرستاده ویژه وزیر امورخارجه ایتالیا به لیبی نیز در این باره گفت: از تمام طرف‌ها برای کاهش تنش و توقف فوری درگیری در طرابلس دعوت می‌کنیم.

وی گفت: ما مخالف حل و فصل بحران لیبی از طریق قوه قهریه است و خواهان گفت وگو میان طرفین هستیم.

فرستاده ویژه وزیر امورخارجه ایتالیا به لیبی افزود: ما همچنین خواستار موافقت سریع با برگزاری انتخابات در سریعترین زمان ممکن هستیم.

نماینده یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) در لیبی نیز در این باره اعلام کرد که دستکم ۴ مرکز بهداشتی درنتیجه درگیری در طرابلس آسیب دیده است. وی خواستار حمایت از غیرنظامیان و مراکز بهداشتی در طرابلس شده است.

وزارت امورخارجه الجزایر نیز در این باره اعلام کرد که این کشور با نگرانی زیاد تحولات در طرابلس را دنبال می‌کند و از تمام طرف‌ها میخواهد تا خشونت را متوقف کرده و زبان گقت وگو را در پیش بگیرند.

در ادامه این بیانیه آمده است: از جامعه بین‌الملل و تمام طرف‌های ذیرربط میخواهیم تا تلاش کنند دخالت در امور اخلی لیبی پایان یابد.

الجزایر همچنین خواستار مشارکت طرفهای درگیری در تلاش برای احیای مسیر حل وفصل مسالمت‌آمیز برای تحقق آشتی ملی در لیبی شده است.

ریچارد نوردلند سفیر آمریکا در لیبی نیز خواستار توفق فوری درگیری‌ها در طرابلس شد.

وی همچنین خواستار بازگشایی گذرگاه‌های امن برای بیرون بردن غیرنظامیان از مناطق درگیری شد.

نوردلند از طرفهای خارجی تاثیرگذار در لیبی خواست تا از نفوذ خود استفاده کرده و به کشتار در لیبی پایان دهند.

وی افزود: واشنگتن همچنان متعهد به حمایت کامل از هرگونه تلاش برای توقف درگیری در لیبی است.

نوردلند در پایان گفت که باید شکاف میان مجلس نمایندگان در شرق و شورای عالی لیبی در غرب لیبی برای برگزاری انتخابات برطرف شود.

مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امورخارجه آلمان نیز از تمام طرف ها خواست فوری به اقدامات خصمانه در طرابلس پایان دهند.

وزارت امور خارجه تونس نیز در بیانیه‌ای خواستار خویشتن‌داری، آتش‌بس و توقف فوری عملیات مسلحانه برای جلوگیری از ریخته شدن خون برادران لیبیایی شده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که این کشور با نگرانی زیاد تحولات خطرناک لیبی را دنبال می‌کند

وزارت امور خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: از تمام طرف‌های درگیر در لیبی می‌خواهیم به تشدید تنش‌ها پایان دهند.

دولت قاهره خواستار ارجحیت دادن به زبان گفت وگو و دوری گزیدن از خشونت و نیز خویشتنداری طرفین شده است.

گوترش : آماده میانجیگری برای برون رفت از بن‌بست‌ سیاسی در لیبی هستیم

دبیرکل سازمان ملل متحد بامداد یکشنبه گفت : آماده میانجیگری برای حل بحران و برون رفت بن بست سیاسی در لیبی هستیم.

به گزارش شبکه الجزیره، آنتونیو گوترش افزود: از طرفهای درگیر در لیبی می‌خواهیم، وارد یک گفت وگوی واقعی برای حل و فصل و برون رفت از بن‌بست سیاسی در کشورشان شوند.

وی همچنین خواستار توقف خشونت در طرابلس شده است.

گوترش همچنین گفت از طرف‌های درگیر در لیبی می‌خواهیم تا برای حل اختلاف خود از زور و خشونت استفاده نکنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: درخواست ما از طرف ها، دفاع از غیرنظامی ها و جلوگیری از انجام هرکاری است که موجب تشدید تنش‌ها شود.

وی در پایان آمادگی خود را برای میانجیگری جهت کمک به طرفهای درگیر در لیبی برای ترسیم نقشه راهی جهت برون‌رفت از بحران سیاسی لیبی اعلام کرد.