یک زن سعودی، نوره بنت سعید القحطانی، به خاطر فعالیت در شبکه های اجتماعی توسط دادگاه جنایی ویژه عربستان به ٤٥ سال زندان محکوم شد. دادگاه ویژه جنایی عربستان مخالفت خانم القحطانی را در شبکه های اجتماعی با نقض حقوق بشر در عربستان به ویژه پس از سفر اخیر جو بایدن به این کشور از مصادیق بر هم زدن نظم عمومی و ضدیت با جامعه دانسته است.
پیشتر همین دادگاه یک زن دیگر سعودی، سلمی الشهاب، را به خاطر دنبال کردن حساب های توئیتری منتقدان حکومت ریاض به ۳٥ سال زندان و همچنین ۳٥ سال محرومیت از سفر به خارج در پایان دورۀ زندان محکوم کرد. سلمی الشهاب دانشجوی دورۀ دکتری رشتۀ پزشکی در دانشگاه لیدز انگلستان و مادر دو کودک خردسال است.
محکومیت این دو زن به مجازاتهای سنگین از دامنۀ سرکوب محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان، و آمر قتل جمال قاشقچی، پرده برمی دارد، هر چند رسانه های سعودی و همسو با عربستان او را به عنوان یک مصلح اجتماعی معرفی میکنند.
ماه گذشته عادل الجُبیر، وزیر امور خارجۀ عربستان، به رویترز گفت که عربستان زندانی سیاسی ندارد و زندانیان این کشور همگی مرتکب جنایت شدهاند و به همین خاطر از سوی دادگاه های کشور محکوم و مجازات میشوند.
رئیس دفتر سازمان دیده بان حقوق بشر در واشنگتن احکام صادره علیه خانم سلمی الشهاب را به دلیل بیان نظراتش حتی برای کشوری همچون عربستان نوعی هذیان خواند و محکوم کرد.
گفتنی است که خانم سلمی الشهاب در دادگاه بدوی برای جرایم مشابه به شش سال زندان محکوم شده بود. اما، دادگاه تجدیدنظر این حکم را به ۳٥ سال زندان افزایش داد و علاوه بر آن خانم الشهاب را پس از پایان دورۀ محکومیت زندان به ۳٥ سال ممنوعیت سفر به خارج نیز محکوم کرد.