نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: «در حالی‌که مباحث آموزشی با چالش‌های فراوانی روبه‌رو شده، شاهدیم که وزیرآموزش و پرورش به جای حل مشکلات فعلی در پی امضای تفاهم‌نامه با مداحان و تسهیل حضور ایشان در مدارس است». اشاره این نماینده به طرحی است که پیش‌تر توسط یوسف نوری مطرح شده و بر پایه آن قرار است که مداحان در مدارس حضور یابند.

یک‌شنبه ششم شهریور ماه، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با حضور در گردهمایی “مداحان تعلیم و تربیت” از اجرای «سند تحول بنیادین» خبر داد.

نوری در جریان این همایش، خواست که به‌هدف تربیت نیرو در سراسر کشور «با رئیس جامعه مداحان کشور تفاهم‌نامه‌ای امضا شود» و از این طریق «آموزش مداحی به ۴۰۰ نفری که در گردهمایی حضور دارند» به‌صورت مجازی و حضوری شروع شود. او این امر را مقدمه‌ای دانست تا این افراد آموزش‌یافته، بتوانند «در کل کشور» نیرو تربیت کنند.

وزیر آموزش و پرورش دولت جمهوری اسلامی ایران، قول داده که معاون پرورشی و فرهنگی «این را انجام بدهد» و او خود نیز حمایت کند. نوری اظهار کرده که این کار برکت و خیر دارد و منفعت آن بسیار زیاد است.

ابراهیم رئیسی روضه برگزار می‌کند

یوسف نوری تربیت مداح را «از دستورات رهبری و دین ما» خوانده‌است. او می‌گوید که خود دولت هم به این قائل است و ابراهیم رئیسی نیز در ابتدای هر ماه، روضه برگزار می کند.

وزیر آموزش‌وپرورش با تاکید بر این‌که قرار است تا از طریق اجرای سند تحول بنیادین، دستیابی به «شش ساحت» انجام شود، گفته‌است که از بعد تربیتی دانش‌آموزان باید ساحت‌های مختلف تربیت را یاد بگیرند.

وزیر آموزش و پرورش: «هیأت، تربیت در ساحت سیاسی، اجتماعی و همچنین هنری و زیباشناختی است»

نوری اظهار کرده «هیات، مهمترین ساحت تربیت ما یعنی اعتقادی و اخلاقی است». او افزوده «هیات، تربیت در ساحت سیاسی و اجتماعی و همچنین هنری و زیباشناختی است».

به‌گفته وزیر آموزش‌و‌پروش که تمامی مدارس کشور در حوزه وزارت‌خانه تحت امر او اداره می‌شود «کسی که روضه‌خوان می‌شود، باید دستگاه‌ها را بلد باشد و مقدمات را بداند تا کار زیبا و فاخر ارائه کند». او گفته که در سایر ساحت‌ها نیز این‌گونه است و مهم‌ترین اتفاقی که میفتد، ارتباط بین «بچه‌های هیاتی» است.

وزیر کابینه ابراهیم رئیسی همچنین گفته: کسانی که گفتند فلانی مدیریتش هیاتی است که ما خدای ناکرده بچه‌ها را به هیات نفرستیم، پیاده‌نظام‌های لیبرال‌دموکراسی غرب هستند.

همایش مداحان تعلیم و تربیت © جماران نیوز

یک نماینده: حضور مداحان در مدارس ضرورتی ندارد

در واکنش به سخنان وزیر، معین‌الدین سعیدی نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی «ضمن تمجید از مداحان» گفته‌است «هیچ ضرورتی ندارد که در مباحث فنی و مدیریتی وزارت آموزش‌وپرورش، به این موضوعات پرداخته شود».

او می‌گوید که اکنون مباحث آموزشی کشور با چالش‌هایی فراوان روبه‌رو است. به‌گفته معین‌الدین سعیدی، موضوعاتی مختلف در حوزه آموزش‌وپرورش موجود است که نیاز به بررسی و برنامه‌ریزی دارد.

همایش تعلیم و تربیت © جماران نیوز

سعیدی گفته‌است: «در چنین شرایطی چه لزومی وجود دارد که وزیر آموزش‌وپرورش، موضوع همکاری و ایجاد تفاهم با مداحان و حضور آن‌ها در مدارس را مطرح کند؟!». به‌باور این نماینده مجلس، وزیر باید چالش‌های اصلی را در حوزه آموزش‌و‌پرورش حل کند.

روضه‌ای که برای کمبود مدارس خوانده نمی‌شود

تمرکز وزیر بر مساله حضور مداحان در مدارس، در حالی است که او در برنامه‌های ارائه شده به مجلس، برای کسب رای اعتماد، رسیدگی به موضوع سرانه فیزیکی مدارس را در اولویت قرار داده‌بود.

این موضوع اما در دوران وزارت او به حاشیه رفت، چنان‌که چندی‌پیش مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران از کمبود ۱۲ هزار نیروی انسانی در این سازمان خبر داد. او همچنین اعلام کرد که براساس آمارهای موجود، حدود ۴۰ درصد از فضاهای آموزشی شهر تهران در حیطه مدارس دولتی، فرسوده‌است.

کودکی در پای تابلو © خبرگزاری ایرنا

یک  کارشناس آموزش و پرورش در پایان بهار امسال به خبرگزاری ایسکانیوز، گفته‌بود که سرانه فیزیکی مدارس بسیار کم است و در چند سال اخیر مدارس «چند‌نوبته» شده‌اند.

او خبر داد که در سال‌های ۸۹ یا ۹۰ شمار مدارس دونوبته کاهش یافته اما اکنون تراکم کلاس‌ها بالا رفته و به مرز ۳۵ یا حتی ۴۰ نفر رسیده‌است.

به‌گفته این کارشناس، مدارس دولتی امروز «سرانه مالی کافی ندارند» و آزمایشگاه و کارگاه هم برای تجهیزشدن به پول نیاز دارد.

در شهریور ماه امسال، آمار دانش‌آموزانی که در ایران از تحصیل بازماندند، ۶۰۰ هزار نفر اعلام شد.