تالاب بندر انزلی روز جمعه، ۱۱ شهریور، برای چندمین بار در ماه‌های گذشته دچار آتش‌سوزی شد.

تالاب انزلی با مساحتی در حدود ۲۰ هزار هکتار در استان گیلان واقع شده و از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران ایران به‌شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از محمد پورخوش، فرماندار انزلی، این آتش‌سوزی «از بامداد جمعه در قسمت مرکزی تالاب در محدوده چراغ پشتان آغاز شد و دامنه آن به دلیل عدم امکان دسترسی به اطراف گسترش یافت».

به گفته آقای پورخوش، در زمان شروع آتش‌سوزی دامنه حریق دو هکتار بود، اما تا ظهر روز جمعه «وسیع‌تر شده و قابل اندازه‌گیری نیست».

این چندمین آتش‌سوزی وسیع در تالاب انزلی در ماه‌های گذشته است.

مقامات محلی بارها این آتش‌سوزی‌ها را «عمدی» و با هدف «تصرف اراضی منطقه» اعلام کرده‌اند.

در نخستین آتش‌سوزی امسال در این تالاب که روز ۳۱ تیر رخ داد، حدود ۱۵ هکتار از این تالاب در آتش سوخت.

خبرگزاری ایرنا پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که تنها در سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۹۰ هکتار از اراضی تالاب انزلی به قصد «تصرف اراضی» و توسط «سودجویان» دچار آتش‌سوزی شده و از بین رفته است.

با وجود این که گه‌گاه خبر بازداشت عاملان آتش‌سوزی تالاب انزلی منتشر می‌شود، با این حال این روند هم‌چنان ادامه دارد.

دادستان انزلی پیشتر اعلام کرده بود که بر اساس ماده ۶۷۵ قانون اساسی، حریق عمدی اراضی جرم است و قانونگذار در مورد افرادی که به قصد «محاربه و برهم زدن نظم جامعه» دست به این اقدام می‌زنند می‌تواند حکم اعدام در نظر بگیرد.

علاوه بر آتش‌سوزی در سال‌های گذشته، عواملی چون رسوبات و فاضلاب‌های صنعتی، خانگی، بیمارستانی، ضایعات کشتارگاهی، سموم کشاورزی، پسماندها و نخاله‌ها، گسترش گیاهان مهاجم و کاهش حجم آب، سلامت و حیات تالاب انزلی را با خطر جدی مواجه کرده است.

حسن خسته‌بند، نماینده سابق انزلی در مجلس شورای اسلامی، نیز پیشتر گفته بود که سالانه ۷۰۰ هزار تن رسوب وارد تالاب انزلی می‌شود که باعث کاهش عمق تالاب طی چند دهه گذشته شده و عمق آن از ۱۰ متر به ۲ متر کاهش یافته و حتی در برخی مناطق به خشکی کامل رسیده است.