اقدام تازه مجله طنز فرانسوی «شارلى اِبدو» مبنی بر مقایسه ملکه بریتانیا با «پلیسهای نژادپرست» آمریکایی در کاریکاتور روی جلد خود، جنجال و انتقاد زیادی را در شبکههای اجتماعی و خارج از آن برانگیخته است.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، اندیشکده برابری نژادی بریتانیا موسم به «رانیمید تراست»، این مقایسه را «کاملاً اشتباه در همه سطوح» خوانده و انتشار این کاریکاتور خشم بسیاری از هواداران خانواده سلطنتی در بریتانیا را نیز به دنبال داشته است.
مجله طنز «شارلى اِبدو»، کاریکاتور روی جلد آخرین شماره خود را با الهام از گفتوگوی اخیر مگان مارکل، همسر برادر کوچکتر ولیعهد بریتانیا درباره تجربه زندگی در خانواده سلطنتی به این موضوع اختصاص داده است.
بر روی جلد آخرین شماره این نشریه فرانسوی، تصویری از ملکه بریتانیا دیده میشود که زانوی خود را بر گردن مگان مارکل گذاشته و از قول مگان آمده است که «نمیتوانم نفس بکشم».
این کاریکاتور یادآور تصویر جان باختن جرج فلوید، شهروند آفریقاییتبار آمریکایی است که در تابستان گذشته از سوی افراد پلیس آمریکا در وضعیت مشابهی قرار گرفت.
اقدام پلیس آمریکا که منجر به مرگ جرج فلوید شد، موجب اعتراضهای گسترده ای در آمریکا و حتی خارج از آن نسبت به تبعیض نژادی شد.
به نظر میرسد کاریکاتور اخیر مجله شارلی ابدو با الهام از بخشی از سخنان مگان مارکل درباره رفتارهای «نژادپرستانه» در خانواده سلطنتی بریتانیا کشیده شده است.
مگان مارکل که فرزند پدری سفیدپوست و مادری سیاهپوست است در مصاحبه اخیر خود با اوپرا وینفری، مجری مشهور آمریکایی، که روز یکشنبه ۱۷ اسفند در آمریکا و روز دوشنبه در بریتانیا پخش شد گفته بود که پس از بارداری، اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا در مورد تیرگی رنگ پوست فرزند آنها نگران بودند و غیبت میکردند.
اما شاهزاده هری و مگان مارکل در همین مصاحبه تاکید کردند که نه ملکه الیزابت و نه همسرش شاهزاده فیلیپ چنین حرفهايی نزدهاند.
در واکنش به این اظهارات ملکه بریتانیا در بیانیهای « مسائل مطرح شده» را نگرانکننده خوانده و گفته بود که این موضوع به صورت خصوصی از سوی خانواده بررسی میشود.
شارلی اِبدو مجلهٔ فکاهی چپگرای فرانسوی است که هر از چند گاه کارتونهای آن درباره شخصیتهای سیاسی و مذهبی جنجالبرانگیز میشود.
در پی انتشار کاریکاتوری از پیامبر اسلام در سال ۲۰۱۵، دفتر این مجله از سوی اسلامگرایان افراطی مورد حمله قرار گرفت و طی آن ۱۶ نفر کشته شدند.