مهدی تاج یک هفته پیش به ریاست فدراسیون فوتبال ایران رسید و اکنون فهرستی از اتهام‌ها و پرونده‌های قضائی او منتشر شده است. مسئول کمیته ورزش مجلس به تاج توصیه کرد کناره‌گیری کند و از احتمال استیضاح وزیر ورزش خبر داد.

مهدی تاج با وجود داشتن پرونده‌های گشوده بسیار در دستگاه قضائی هشتم شهریور برای سومین بار به ریاست فدراسیون فوتبال ایران رسید.

این انتخاب با حاشیه‌ها و انتقادهای زیادی روبرو شد که تائید صلاحیت تاج با وجود داشتن پرونده‌های متعدد قضائی یکی از جنجالی‌ترین موارد آنهاست.

حمیدرضا سجادی، وزیر ورزش در واکنش به انتقادها به این وزارت‌خانه درباره صلاحیت مهدی تاج گفته هیچ نهاد نظارتی در مدتی که برای استعلام تعیین شد مخالفتی با نامزدهای ریاست فدراسیون اعلام نکرد و مطابق اساسنامه عدم مخالفت به منزله تائید محسوب شده است.

علی صالحی، داستان عمومی و انقلاب تهران روز دوشنبه، ۱۴ شهریور اعلام کرد درخواست استعلام سوابق نامزدهای فدراسیون فوتبال در تاریخ دوم شهریور به دادستانی رسید و همان روز سوابق این افراد در اختیار مرجع استعلام گیرنده قرار گرفت.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

خبرگزاری ایسنا روز سه‌شنبه با استناد به “اسناد به دست آمده” و اشاره به نادرستی ادعای وزیر ورزش، فهرستی از اتهام‌ها و پرونده‌هایی که برای مهدی تاج در دستگاه قضائی تشکیل شده را منتشر کرد.

بنابر این گزارش دادسرای تهران در سه پرونده اتهامی علیه تاج قرار منع تعقیب و در مورد اتهام‌های دیگر “قرار جلب دادرسی” صادر کرده که پرونده آنها در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.

فهرست طولانی پرونده‌های قضائی

برخی از این اتهام‌ها از این قرارند: «تصرف غیر مجاز در منابع مالی فدراسیون از شرکت‌های طرف قرارداد و اهمال منتهی به تضییع وجوه عمومی به میزان حدود چهار هزار و ۵۱۵ میلیارد تومان و ۱۰ میلیون یورو، تضییع اموال و وجوه دولتی، اخلال در نظام پولی و ارزی کشور، تبانی در معاملات دولتی و به کارگیری مارک ویلموتس، سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران.»

مهدی تاج در پی جنجالی شدن پرونده فساد مالی منتسب به او در ارتباط با قرارداد مارک ویلموتس، دی ماه ۹۸ از ریاست فدراسیون فوتبال استعفا داد و علت آن را “ناخوشی” عنوان کرد.

تاج که از سال ۱۳۵۹ به عضویت سپاه پاسداران در آمد مدتی نیز عضو هیئت مدیره مجتمع فولاد مبارکه بوده و نامش در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فساد در این مجتمع نیز آمده است.

احمد راستینه، مسئول کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به این که محکومیت تاج برای تمام اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس قطعیت دارد و پرونده او به قوه قضائیه ارسال می‌شود گفت در صورتی که در یکی از پرونده‌ها برایش حکم صادر شود برکنار خواهد شد.

درخواست کناره‌گیری از تاج، هشدار استیضاح به وزیر ورزش

این نماینده مجلس در عین حال به رئیس کنونی فدراسیون فوتبال توصیه کرده “به احترام مردم و به علت جریحه‌دار شدن افکار عمومی” از سمت خود استعفا دهد.

او می‌گوید از وزیر ورزش انتظار دخالت در انتخابات فدراسیون وجود ندارد اما مطابق قانون این وزارت‌خانه مسئول “نظارت، حمایت و هماهنگی کلیه امور فدراسیون‌‌ها” است و باید به پاسخ استعلام درباره وضعیت تاج واکنش نشان می‌داد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

راستینه گفته است: «با توجه به اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر در بخش‌های مختلف ورزش رخ داد، سجادی در مقام وزیر یک کارت زرد از مجلس دریافت کرد و با توجه به اتفاقات اخیر اگر نتواند به مردم پاسخ قانع کننده دهد، احتمال استیضاح وی وجود دارد.»

بیانیه فدراسیون و سکوت درباره پرونده‌های تاج

فدراسیون فوتبال ایران ۱۵ شهریور در واکنش به انتقادهای اخیر در بیانیه‌ای فقط به موضوع پرونده فساد فولاد مبارکه اشاره کرد و مدعی شد این مسئله “عامدانه و ناجوانمردانه” مستمسک گروهی قرار گرفته تا از این طریق “علاوه بر خوراک دادن به رسانه‌های بیگانه، فوتبال ملی را آن هم در آستانه آوردگاه جام جهانی به واسطه اغراض شخصی مورد حمله قرار دهند”.

در میان انتقادهای فراوانی که به انتخاب تاج به رئیس فدراسیون فوتبال شده برخی او را یکی از پدرخوانده‌های مافیای فساددر جمهوری اسلامی خوانده‌اند که با استفاده از روابط گسترده خود بار دیگر بر این مسند تکیه زده است.

با این حال مهدی تاج در میان طرفداران میلیونی فوتبال در ایران پشتیبانان زیادی ندارد و این احتمال منتفی نیست که بر اثر فشار افکار عمومی یا مجبور به کناره‌گیری یا “ناخوش” شود.