نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها با بیان این که به سوخت‌بَری که در مرز تنها چند گالن گازوئیل را جابه‌جا می‌کند نباید برچسب «قاچاقچی» زد، خواستار صدور کارت مرزی برای این افراد شد.

شه بخش گرگیج، روز دوشنبه، ۲۵ اسفندماه به خبرگزاری ایلنا گفت مبدا سوخت قاچاق استان سیستان و بلوچستان نیست و مسئولان اگر می‌خواهند جلوی قاچاق را بگیرند، «جلوی ورود تانکرهایی که از استان‌های دیگر به این استان وارد می‌شوند را بگیرند.»

او از همچنین با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مردم این استان جزو دو دهک پایین جامعه هستند و ۲۵ درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند، گفت اگر این افراد شغل و درآمد کافی داشته باشند، «هرگز به سوی شغلی که جان‌شان را تهدید می‌کند، نخواهند رفت».

آقای گرگیج تاکید کرد برخی از معترضان به ممنوعیت سوخت‌بری که به ساختمان فرمانداری حمله کردند، از «روی ناراحتی و عصبانیت دست به چنین کاری کردند» و «مخالف نظام» نبودند.

در هفته‌های اخیر ناآرامی‌هایی در بخش‌هایی از استان سیستان و بلوچستان به‌ویژه شهر سراوان به دنبال شلیک ماموران سپاه پاسداران به تعدادی سوخت‌بر، موجب درگیری‌هایی در این مناطق شد.

مقام‌های سپاه پاسداران با راه‌اندازی جایگاه‌های سوخت می‌گویند تمامی نیاز پاکستان به سوخت که به روزانه ۵ میلیون لیتر گازوئیل می‌رسد، باید از طریق طرح رزاق که در کنترل این نهاد و دولت است،‌ تامین شود ولی سوخت‌برهای محلی با این موضوع مخالف هستند و می‌گویند سپاه پاسداران قصد انحصار و کنترل فروش گازوئیل به پاکستان را دارد.

مقام‌های محلی استان سیستان و بلوچستان پس از بروز درگیری‌هایی که منجر به کشته شدن سوخت‌بران از سوی سپاه شد، افراد معترض را «معاند» و «ضد انقلاب» توصیف کردند و گفتند این درگیری‌ها «طرح دشمنان» بوده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز ۱۵ اسفند ضمن محکوم کردن شلیک به سوخت‌بران و معترضان در سیستان و بلوچستان اعلام کرد که احتمالا بیش از ۲۳ نفر به دست سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.

مقام‌های حکومت ایران تاکنون فقط خبر کشته شدن ۳ نفر را تایید کرده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز روز ۱۲ اسفند با صدور بیانیه‌ای سپاه پاسداران را به «نقض قوانین بین‌المللی» و استفاده «غیرقانونی» از سلاح‌های مرگبار علیه سوخت‌بران متهم کرد.