برخی مقام‌ها و رسانه‌های ایران از یک پرونده فساد دیگر در حوزه صنعت نفت و پتروشیمی، مربوط به شرکت پتروشیمی مهر، خبر داده‌اند که بزرگترین تخلف در آن عدم بازگشت ۱۷۰ میلیون دلار معادل بیش از پنج هزار میلیارد تومان ارز صادراتی است.

همچنین این گزارش‌ها حاکی از اخراج مدیرعامل این شرکت است که بنابر گزارش‌ها از افراد «نزدیک به ستاد ابراهیم رئیسی» بوده است.

وبسایت اقتصادآنلاین، روز شنبه ۱۹ شهریور، در گزارشی از تحقیقات سازمان بازرسی کل کشور، وابسته به قوه قضائیه، از شرکت پتروشیمی مهر «به‌دلیل تخلفات سهام‌دار خارجی» خبر داد.

اقتصادآنلاین نوشته است که تخلفات در پتروشیمی مهر منجر به کاهش تولیدات این شرکت و در نهایت منجر به کاهش برداشت میعانات گازی از میدان گازی پارس جنوبی خواهد شد که در آستانه فصل سرما بحران تأمین سوخت و انرژی شهری و صنعتی را افزایش می‌دهد.

شرکت پتروشیمی مهر در منطقه عسلویه تولیدکننده گرید پلی‌اتیلن از زیرمجموعه‌های هلدینگ «خلیج فارس» است که ۶۰ درصد سهام آن متعلق به سرمایه‌گذار خارجی و ۴۰ درصد دیگر سهام آن متعلق به شرکت صنایع ملی پتروشیمی ایران است.

به نوشته اقتصادآنلاین، این شرکت اکنون در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفته است.

گزارش نهایی سازمان بازرسی به وزارت نفت، سازمان بورس و اوراق بهادار، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و همچنین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ارائه شده است.

پیشتر ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در توئیتی از فساد ۱۷۰ میلیون دلاری در شرکت پتروشیمی مهر خبر داد و نوشته بود: «در پتروشیمی مهر چه خبر است؟ به جای پس گرفتن طلب ۱۷۰ میلیون دلاری کشور از سهام‌دار خارجی این پتروشیمی، شرکت را به وکیل سهام‌دار خارجی تقدیم کرده‌اند.»

همچنین برخی رسانه‌ها از برکناری محمد اسلامی، مدیرعامل پتروشیمی مهر با دستور قضایی خبر می‌دهند.

وب‌سایت نفت ما نوشت: «محمد اسلامی که سابقه حضور در صنعت پتروشیمی را در رزومه کاری خود نداشت بعد از گذشت یک‌سال حضور بعنوان مدیرعامل پتروشیمی مهر با دستور قضایی برکنار و حکم مدیرعاملی وی باطل شد.»

تیرماه سال گذشته، انصاف‌نیوز دربارهٔ تلاش‌ها برای انتصاب او نوشته بود: «در حالی که سازمان‌های نظارتی نسبت به تخلفات فردی که خود را اصولگرا و نزدیک به ستاد ابراهیم رئیسی می‌خواند، حساس شده‌اند و گزارش‌هایی در مورد تخلفات وی تهیه کرده‌اند، او با حمایت شریک خارجی به دنبال انتصاب به عنوان مدیرعامل پتروشیمی مهر است.»

اما بر اساس تحقیقات سازمان بارزسی کل کشور، علاوه بر عدم بازگشت ۱۷۰ میلیون دلار ارز صادراتی، اجازه دادن برای واگذاری سهام سرمایه‌گذار خارجی به یک سرمایه‌گذار ایتالیایی که «خود را تامین‌کننده تجهیزات ناتو و مشاور وزیر دفاع ایتالیا معرفی می‌کند»، از دیگر تخلفات این پرونده اعلام شده است.

همچنین «حقوق نجومی» یکی از اعضای تیم کارشناسی قیمت‌گذاری و «بدهی ۳ هزار میلیارد تومانی» به پتروشیمی‌های جم و مروارید، و «تخلفات بورسی» از دیگر تخلفات این پرونده است.

این اولین بار نیست که پرونده‌های فساد در صنعت نفت و پتروشیمی ایران افشا می‌شود.

سه سال و نیم پیش، یک پرونده «فساد ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی» در صنعت پتروشیمی، به عنوان «بزرگ‌ترین اختلاس تاریخ ایران» نام برده شد.

همچنین در روزهای اخیر اختلاس ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه واکنش‌های بسیاری برانگیخت.