نایب رئیس انجمن داروسازان در ایران از «سهمیه‌بندی» سِرُم در داروخانه‌های کشور به دلیل کمبود این قلم درمانی خبر داد.

علی فاطمی روز پنج‌شنبه، ۲۴ شهریور، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا ضمن تاکید بر ضرورت واردات سرم گفت که به دلیل کمبود در حال حاضر این دارو تنها در تعدادی از داروخانه‌های «منتخب» و «دولتی» توزیع می‌شود.

آقای فاطمی در ادامه از تولید روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بطری سرم متناسب با نیاز کشور خبر داد و دلیل کمبود فعلی آن را افزایش آمار بیماری‌های فصلی و گوارشی عنوان کرد و درباره افزایش نیاز در پی بازگشت «زائران اربعین» هشدار داد.

نایب رئیس انجمن داروسازان در ادامه با تاکید بر «ذخایر استراتژیک دارو» گفت که این ذخایر طی دو سال شیوع کرونا به صفر رسیده و در حال حاضر تنها به اندازه مصرف کشور موجود است.

در روزهای گذشته، گزارش‌های متعددی از کمبود سرم در بیمارستان‌ها و داروخانه‌های ایران منتشر شده است. از جمله روزنامه جام جم در گزارشی اعلام کرده بود که در برخی مراکز درمانی هزینه تامین سرم به صورت جدا از بیماران دریافت می‌‌شود و حدود سه تا چهار میلیون تومان به‌ عنوان هزینه تامین این دارو از بازار آزاد به هزینه عمل جراحی اضافه می‌شود.

محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سابق سازمان نظام پزشکی، نیز روز سه‌شنبه، ۲۲ شهریور، در توئیتی ضمن انتقاد از کمبود سرم و سهمیه‌بندی آن در بیشتر بیمارستان‌ها گفته بود: «حتی برای بیمارانی که نیاز به عمل جراحی دارند، سرم وجود ندارد.»

در واکنش به این گزارش‌ها بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو، ضمن رد خبر کمبود سرم به خبرگزاری فارس گفت: «این تخلف در برخی بیمارستان‌های خصوصی اتفاق می‌افتد تا بتوانند سرم موجود را ذخیره کنند.»

حمیدرضا اینانلو، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، نیز در همین حال از واردات روزانه سرم خبر داده و گفته است که کمبود فعلی «ظرف دو هفته آینده» رفع می‌شود.

انتقاد از کمبود سرم در بیمارستان‌ها و داروخانه‌های کشور در حالی ادامه دارد که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، روز ۱۹ شهریور در خلال اظهارات خود در خصوص وضعیت مطلوب خدمات درمانی به «زائران اربعین» گفته بود، سرم به اندازه کافی وجود دارد.