مقامات امنیتی عراق میگویند یک پایگاه هوایی عراق در شمال بغداد که سربازان آمریکایی در آن مستقرند، روز دوشنبه ۲۵ اسفند هدف «هفت راکت» قرار گرفت اما تلفاتی از این حمله گزارش نشده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقامهای امنیتی میگویند دستکم پنج موشک به پایگاه هوایی «بلد» در شمال بغداد اصابت کرد و دو موشک دیگر نیز در اراضی کشاورزی نزدیک این پایگاه فرود آمدند.
یک منبع امنیتی هم به خبرگزاری فرانسه گفته است که هر هفت فروند راکت از روستایی در استان دیاله، در شرق پایگاه، پرتاب شدهاند.
هنوز هیچ گزارشی در مورد تلفات احتمالی منتشر نشده و هیچ گروهی هم مسئولیت حملهها را برعهده نگرفته است.
در مورد حملات مشابه اخیر و گذشته در عراق، ایالات متحده انگشت اتهام را به سوی گروههای نیابتی ایران در عراق گرفته اما ایران همواره دخالت در این حملات را تکذیب کرده است.
روز ۱۳ اسفند پایگاه عینالاسد در عراق که میزبان نیروهای آمریکایی در این کشور است با چند راکت کاتیوشا هدف قرار گرفت.
مقامهای امنیتی غربی درباره حملات پیشین گفته بودند که از موشکهای «مدل آرش ساخت ایران» استفاده شده بود.
سخنگوی کاخ سفید در واکنش به آن حمله که به ایست قلبی و مرگ یک پیمانکار آمریکایی منجر شد، گفت: «اگر تشخیص بدهیم که واکنش بعدی ضرورت دارد، باز هم طبق شیوه و زمانبندی خودمان اقدام خواهیم کرد».
جن ساکی افزود: «ما از هر گونه تصمیمگیری شتابزده و ناآگاهانه اجتناب خواهیم کرد تا بیش از این بهانه به دست دشمنانمان ندهیم».
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، روز ۱۱ اسفند گفته بود که دولتش به کسی اجازه نمیدهد در خاک عراق «پیام موشکی یا تروریستی» بفرستد.
حمله به پایگاه عینالاسد چند روز پس از آن رخ داد که وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد ارتش این کشور مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران را در شرق سوریه هدف قرار داده است.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، روز هشتم اسفند گفت پیام حمله به مواضع شبهنظامیان مورد حمایت ایران این است که اقدامات این کشور بدون پاسخ نخواهد ماند.
در حملهای پیش از آن تاریخ که شامگاه ۲۷ بهمن رخ داد، شلیک سه راکت به اطراف فرودگاه بینالمللی اربیل در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در شمال عراق دستکم هشت مجروح و یک کشته بر جای گذاشت.
مقامهای آمریکایی ایران را نیز در ارتباط با این حمله مقصر میدانند اما سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی آن را تکذیب و روز دوشنبه ۲۵ اسفند نیز به آن اشاره کرد.
سعید خطیبزاده در پاسخ به سوالی درباره اتهام دست داشتن ایران در حملات اخیر به فرودگاه اربیل گفت: «این اقدامات در این زمان بسیار مشکوک است و از دولت و وزیر امور خارجه عراق که در سفر به ایران و حتی قبل از آن، خواستیم عاملین و آمرین را معرفی کنند».
حملاتی از این دست در ماه اکتبر، در پی آتشبس با گروههای شبهنظامی در عراق تقریباً متوقف شده بود، اما از آن زمان دوباره آغاز شده است.