محمود فرازنده، سفیر جمهوری اسلامی ایران، پیش از ظهر دوشنبه چهارم مهر، در اعتراض به قتل مهسا امینی و سرکوب خشن معترضان در سراسر ایران به وزارت خارجه آلمان احضار شد.
احضار سفیر جمهوری اسلامی دو روز پس از احضار سفیران بریتانیا و نروژ در تهران انجام شده است. این سه رخداد نشان می دهد که ادامه جنبش اعتراضی مردم ایران می تواند مناسبات دیپلماتیک جمهوری اسلامی با کشورهای اروپایی را به خطر بیاندازد.
پیش از احضار سفیر جمهوری اسلامی ایران، به وزارت امور خارجه آلمان، خانم آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه این کشور، جمهوری اسلامی را به خاطر اعمال خشونت علیه معترضان به قتل مهسا امینی و حجاب اجباری مورد نکوهش قرار داده بود. بربوک گفته بود: “جایی که زن امنیت نداشته باشد، هیچکس امنیت ندارد”.
آنالنا بربوک در آخرین اظهارات خود تهدید کرد که مسئله خشونتهای رژیم تهران را به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواهد کشاند.
علاوه بر بربوک، اولاف شولتس، صدراعظم و امید نوری پور، رئیس حزب سبزهای آلمان، نیز ضمن اعتراض به سرکوب تظاهرکنندگان از آنها پشتیبانی کردند.
نوید کرمانی، نویسنده ایرانی تبار آلمان، از جمله دیگر شخصیتهای سرشناسی بود که در یک مصاحبه تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران را به خاطر سرکوب معترضان و نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار داد.
همزمان با انتقادهای سیاستمداران برجسته، بسیاری از شهرهای آلمان در روزهای اخیر صحنه راهپیماییها و تظاهرات اعتراضی کمسابقه دهها هزار ایرانی و دوستان آلمانی آنها بوده است.
اکنون وزارت امور خارجه آلمان با احضار سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین از او خواسته است که بعد از ظهر امروز (دوشنبه) درباره رفتارهای ضدانسانی جمهوری اسلامی توضیح بدهد.
محمود فرازنده، سفیر
جمهوری اسلامی ایران در اعتراض به قتل مهسا امینی و سرکوب خشن معترضان در سراسر ایران به وزارت خارجه آلمان احضار شد.
احضار سفیر جمهوری اسلامی دو روز پس از احضار سفیران بریتانیا و سوئد در تهران انجام شده است. این سه رخداد نشان می دهد که ادامه جنبش اعتراضی مردم ایران می تواند مناسبات دیپلماتیک جمهوری اسلامی با کشورهای اروپایی را به خطر بیاندازد.
پیش از احضار سفیر جمهوری اسلامی به وزارت خارجه آلمان، خانم آنالنا بربوک وزیر خارجه این کشور جمهوری اسلامی را به خاطر اعمال خشونت علیه معترضان به قتل مهسا امینی و حجاب اجباری مورد نکوهش قرار داده بود. بربوک گفته بود: “جایی که زن امنیت نداشته باشد، هیچکس امنیت ندارد”.
آنالنا بربوک در آخرین اظهارات خود تهدید کرد که مسئله خشونت های رژیم تهران را به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواهد کشاند.
علاوه بر بربوک، اولاف شولتس صدراعظم و امید نوری پور رئیس حزب سبزهای آلمان نیز ضمن اعتراض به سرکوب تظاهرکنندگان از آن ها پشتیبانی کردند.
نوید کرمانی نویسنده ایرانی تبار آلمان از جمله دیگر شخصیت های سرشناسی بود که در یک مصاحبه تلویزیونی جمهوری اسلامی را به خاطر سرکوب معترضان و نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار داد.
همزمان با انتقادهای سیاستمداران برجسته، بسیاری از شهرهای آلمان در روزهای اخیر صحنه راه پیمایی ها و تظاهرات اعتراضی کم سابقه ده ها هزار ایرانی و دوستان آلمانی آن ها بوده است.
اکنون وزارت خارجه آلمان با احضار سفیر جمهوری اسلامی در برلین از او خواسته است که بعد از ظهر امروز درباره رفتارهای ضدانسانی جمهوری اسلامی توضیح بدهد.