وکیل مدافع خانواده مهسا امینی می‌گوید که والدین او از عاملان دستگیری مهسا از زمان رسیدن او به پلیس امنیت اخلاقی و سپس جریان تحقیقات و صحبت کردن با او، شکایت کردند.

صالح نیکبخت روز چهارشنبه ششم مهر به خبرگزاری ایسنا گفت: «من همراه با علی رضایی دیگر همکارم وکالت اولیای دم پرونده مهسا امینی را برعهده گرفتیم: روز دوشنبه یکی از ما (آقای رضایی) در دادسرای جنایی حضور یافت و توضیحاتی را به آقای شهریاری ریاست دادسرای جنایی داد و پس از آن بازپرس ویژه پرونده از وکیل پرونده و پدر و برادر و دختر خاله مهسا امینی تحقیق کردند».

او افزود: ما در این جلسه از سرپرست دادسرای جنایی و بازپرس پرونده تقاضا کردیم با توجه به وضعیت خاص پرونده، تحقیقات لازم و دقیق از نحوه بازداشت تا جریان انتقال مهسا به بیمارستان کسری و ارائه فیلم و عکس همه لحظات بازداشت و ماندن او در پلیس اخلاقی در اختیار ما قرار گیرد و حق دسترسی دائم به پرونده داشته باشیم.

مهسا (ژینا) امینی، جوان ۲۲ ساله‌ سقزی، روز ۲۲ شهریور توسط ماموران گشت ارشاد بازداشت شد و سه روز پس از آن به‌دلیل مرگ مغزی جان باخت.

شاهدان عینی ضرب‌وجرح مهسا امینی در خودرو گشت ارشاد را علت به کما رفتن او اعلام کردند.

با این حال، حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران، روز ۲۸ شهریور منکر برخورد فیزیکی نیروهای گشت ارشاد با مهسا امینی شد، اما درباره تصاویر دوربین‌های لباس‌های ماموران گشت و ون ارشاد مدعی شد که لباس‌های ماموران گشت ارشاد مجهز به دوربین هستند اما در مورد مهسا امینی دوربین نداشتند و در ون‌گشت ارشاد نیز دوربین وجود نداشت.

آقای رحیمی همچنین ادعا کرد لباسی که مهسا در فیلم منتشرشده به تن دارد با لباسی که هنگام دستگیری به تن داشت متفاوت است؛ موضوعی که پدر خانم امینی آن را «دروغ» خواند.

از سوی دیگر، مقام‌های جمهوری اسلامی طی دو هفته گذشته بارها مدعی بیماری زمینه‌ای خانم امینی، عمل مغزی و صرع وی شده‌اند که همه این ادعاها توسط خانواده مهسا امینی رد شده و جمهوری اسلامی را به دورغ‌پردازی متهم کرده‌اند.

قتل خانم امینی به موجی از اعتراضات مردمی در کشور منجر شده است و نیروهای امنیتی و انتظامی به صورت گسترده و خشونت‌آمیزی با معترضان برخورد کرده‌اند.

هنوز آمارهای رسمی درباره شمار کشته شدگان اعتراضات منتشر نشده، اما سازمان حقوق بشر ایران کشته شدن ۷۶ نفر در اعتراض‌ها به جان‌باختن مهسا امینی را تایید کرده است.