در حالی که اتحادیه اروپا تاکید کرده است برای حفظ امنیت خط لوله گاز انتقالی از روسیه تلاش خود را دو چندان خواهند کرد، سوئد روز پنج‌شنبه، هفتم مهر، از نشت جدید گاز در این خط لوله در نزدیکی سواحل خود خبر داد.

جنی لارسون، سخنگوی گارد ساحلی سوئد، به روزنامه سونسکا داگ‌بلادت گفت که این چهارمین نشت دیده شده در روزهای اخیر در خط لوله نورد استریم و بسیار نزدیک به نشت بزرگ‌تری است که در آغاز این هفته در خط لوله نورد استریم ۱ رخ داد.

دو نشت در آب‌های سوئد و دو نشت دیگر در آب‌های دانمارک رخ داده است.

سوئد و دانمارک روز دوشنبه این هفته از نشت همزمان گاز در خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ در دریای بالتیک خبر دادند.

رهبران سوئد و دانمارک که در جلسه‌ای اضطراری با صدراعظم آلمان شرکت کردند، گفتند که نشت گاز امری مشکوک است که ممکن است از «خرابکاری عامدانه» ناشی شده باشد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود که نشت گاز «یک رویداد عمدی» بود. فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی، نیز اظهار داشت که «روشن است چه عواملی پشت این رویداد بوده‌اند».

روسیه اظهاراتی را مبنی بر این که ممکن است این کشور خود عامل خرابکاری در این خطوط لوله باشند، «ابلهانه» نامیده است.

با این اوصاف، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت که احتمال «حمله عمدی» وجود دارد. اما لحن سخنان او به گونه‌ای بود که این امر را متوجه غرب یا اوکراین می‌کند.

شرکت گازپروم روسیه نیز مدعی شد که نشت گاز در منطقه‌ای در شمال اروپا رخ داده که «تحت کنترل اطلاعاتی آمریکا» قرار دارد.

رهبران اتحادیه اروپا پیشتر تاکید کرده‌اند که به هر گونه حمله به زیرساخت‌های انرژی این قاره «به قاطعانه‌ترین شیوه ممکن» پاسخ خواهند داد.

پیتر هولتکویست، وزیر دفاع سوئد، گفته است که وضعیت «غیرعادی» و «بسیار وخیم» است. تشکیلات امنیتی و اطلاعاتی سوئد اعلام کردند که «خرابکاری وخیم» تحت بررسی است.

دانمارک نیز از روز سه‌شنبه وضعیت اضطراری را در زیرساخت‌های انرژی خود برقرار کرده است.

نروژ که جزو اتحادیه اروپا نیست، روز هفتم مهر خبر داد که ارتش را برای حفاظت از تاسیسات نفت و گاز کشورش مستقر خواهد کرد.

اپراتورهای خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ بخشی از کنسرسیوم وابسته به شرکت عظیم انرژی روسیه، گاز پروم، هستند.

در این میان، اپراتور خط لوله نورد استریم ۱ روز پنج‌شنبه گفت که تجهیزات تعمیر، از جمله از طریق زیردریا را برای شرکت‌های مرتبط با این پروژه فراهم می‌کند.

گازپروم ماه گذشته در پی جریان‌های مرتبط با جنگ روسیه در اوکراین که به کاهش انتقال گاز به اروپا منجر شد، گفته بود که به دلیل تحریم‌های سنگین برقرار شده از سوی غرب قادر به انجام برخی تعمیرات ضروری نیست.

اپراتور نورد استریم ۲ که به موازات نورد استریم ۱ ساخته شده، هنوز راه‌اندازی نشده است.

گازپروم تا پیش از آغاز جنگ روسیه در اوکراین از ظرفیت انتقال سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ به اروپا برخوردار بود.