در ‌آستانه روز جهانی معلم و با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان دانش‌آموزان به خیابان‌ها آمدند. دختران دبیرستانی مقنعه‌ها را در آورده و علیه دیکتاتوری شعار دادند. تجمعات دانشجویی با غریو آزادی ادامه دارد.

مدارس و مراکز آموزش عالی تهران، کرج، قم، سقز، سنندج، رشت، اصفهان، شیراز، مشهد … در روز سه‌شنبه (دوازدهم مهر) عرصه تجمعات ضد حکومتی و شعارهای حق طلبانه هستند. این گردهمایی‌ها پاسخی است به دعوت شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان که معلمان و محصلان را به همراهی و همبستگی با جنبش اعتراضی فراخوانده است.  

ویدئوهای زیادی از راه‌پیمایی و تجمع دختران دبیرستانی در شبکه‌های اجتماعی همر‌سان شده‌اند که آنها را بدون مقنعه و در حال سر دادن شعارهای ضد حکومتی نشان می‌دهد. در فردیس کرج گروهی از دختران در حاشیه شهرک به راه افتادند.

در سنندج دخترها مقنعه‌های خود را در آورده و در هوا چرخاندند.

تجمع دانشگاه مدیریت دانشگاه تهران با این شعار همراه بود: «اگه با هم یکی نشیم، یکی یکی تموم میشیم».

تصاویر شبکه‌ها نشان می‌دهد که دختران دانشجوی دانشکده ادبیات دانشگاه علامه، مقنعه‌ها را کنار گذاشته‌، سلف سرویس را مختلط کرده و دور میزهایی موازی با پسران نشسته‌اند.

تصاویری از معلمان سقزی و سنندجی در شبکه‌های اجتماعی همر‌سان شده که در اعلام همبستگی با اعتراضات عمومی، تحصن کرده‌اند.

در دانشگاه قم، دانشجویان با تجمع بیرون محوطه، ترانه “برای” ساخته شروین حاجی‌پور را خواندند.  در شیراز گروهی از پسران دبیرستانی به صف معترضان پیوستند.

کسبه خیابان طالقانی اصفهان نیز مغازه‌های خود را بسته‌ و به اعتصاب کنندگان ملحق شده‌اند. پیش‌تر شماری از کارکنان پیمانی پتروشیمی دنا در عسلویه اعلام اعتصاب کرده‌اند.

آزادی شروین حاجی‌پور و بازداشت خبرنگار شرق

دوستان علی سالم، روزنامه‌نگار خبر داده‌اند که او در یورش ماموران به خانه‌اش بازداشت شده است. علی سالم یک خبرنگار پرسابقه و دبیر حوزه اندیشه روزنامه شرق است. دستکم ۲۱ خبرنگار دیگر در جریان جنبش اعتراضی در بازداشتگاه‌ها هستند.

هیوا مسعودی، فعال مدنی اهل سنندج، ندا ناجی، فعال کارگری، آتفه چهارمحالیان، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران و سارینا قرابت، اهل اشنویه و قهرمان آسیا در رشته تیراندازی  نیز در میان بازداشتی‌های اخیر بوده‌اند.

ظهر سه‌شنبه ۱۲ مهر، وکیل شروین حاجی‌پور از آزادی او به قید وثیقه از بازداشتگاه اطلاعات ساری خبر داد.  کلیپ ترانه اعتراضی “برای” که حاجی‌پور خواننده و سازنده آن است، میلیون‌ها بار شنیده شده و این قطعه هم اینک در بسیاری از تجمعات هم‌خوانی می‌شود.

خشم و انزجار از خاکسپاری خودسرانه نیکا شاکرمی

غم‌خواری و ابراز خشم کاربران شبکه‌های اجتماعی از جان باختن نیکا شاکرمی و دفن مخفیانه و خودسرانه او در روستایی دورافتاده ادامه دارد. ماموران امنیتی به جمعیت حاضر در گورستان صالحیه نیز با تفنگ ساچمه‌زن حمله بردند. 

عبدالله مومنی، فعال سیاسی که همشهری این دختر خرم‌آبادی است نوشت: «قتل نیکا شاکرمی جنایتی بود که نمی‌توان بر آن سرپوش گذاشت. نیکا گروگان و اسیر بوده و در بازداشت به قتل رسیده است.»

آتنا دایمی، کنشگر مدنی نوشت: «وقتی حتی از پیکر نیکا شاکرمی که او را کشته‌اید این‌قدر واهمه دارید که آن را می‌دزدید، برای ما دم از قدرت می‌زنید؟»

احسان بداغی، روزنامه‌نگار هم در توییتی با اشاره به گم شدن نیکا، تحویل جنازه بعد ۱۰ روز و بازداشت اطرافیانش در روز خاکسپاری نوشت: «… هرچقدر مهسا امینی مظلوم بود، این دختر ده برابرش مظلوم‌تر است.»

انجمن حمایت از حقوق کودکان: دست از روی ماشه بردارید

بیانیه‌ای در اینستاگرام انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران منتشر شده که دولت را بنا بر قانون اساسی به حمایت از کودکان مکلف می‌داند. این بیانیه به کار گیری آنها با باتوم در خیابان‌ها برای مقابله با اعتراضات جاری و دستگیری و کشته شدن افراد نابالغ در خیابان‌ها را نیز محکوم کرده و برای مذاکره با مسئولان قضایی جهت آزادی کودکان اعلام آمادگی کرده است.

پسربچه‌ها با تجهیزات و اونیفورم نظامی در میان یگان‌های ضد شورش تهران
پسربچه‌ها با تجهیزات و اونیفورم نظامی در میان یگان‌های ضد شورش تهرانعکس: NNSRoj

در بخشی از بیانیه با فراخوان به توقف خشونت علیه کودکان آمده است: «دولت جمهوری اسلامی در ارتباط با حمایت از حق بقای کودکان موظف به پاسخگویی در کمیته حقوق کودک سازمان ملل است. نیروی انتظامی، وزارت دادگستری و به ویژه مرجع ملی حقوق کودک باید پاسخگوی مردم و خانواده‌ها در قبال کشته شدن و زندانی شدن کودکان معترض باشند.»