مهتاب کرامتی، بازیگر سینما و سفیر حسن نیت «یونیسف» در ایران، در واکنش به انتقادها مبنی‌ بر سکوت و انفعال در برابر کشته‌شدن کودکان در نقاط مختلف ایران در جریان «سرکوب» اعتراضات اخیر گفت که مقام‌های یونیسف را از این موارد مطلع کرده است.

خانم کرامتی روز پنج‌شنبه ۱۴ مهر با انتشار یادداشتی در حساب رسمی خود در اینستاگرام، «هرگونه خشونت علیه مردم، خصوصا زنان و کودکان» را محکوم کرد.

او نوشت: «من هم در جریان گزارش‌های دلخراش مربوط به کشته و زخمی شدن و بازداشت تعدادی از کودکان و نوجوانان در اعتراضات و استفاده از کودکان زیر ۱۸ سال برای مقابله با معترضان هستم».

بازیگر شناخته‌شده سینمای ایران تاکید کرده که تمامی این موارد را با مقام‌های صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در ایران مطرح کرده و در این زمینه «پیگیر» است.

او در پایان آورده است که سکوت او در شبکه‌های اجتماعی در قبال رخدادهای جاری در ایران طی روزهای گذشته، ناشی از «انفعال و بی‌توجهی» نبوده است.

خانم کرامتی همچنین تصاویر ۹ کودک کشته‌شده در جریان اعتراضات از جمله نیکا شاکرمی و سارینا اسماعیل‌زاده را ضمیمه یادداشت خود کرده است.

بنا بر اعلام سازمان حقوق بشر ایران از آغاز دور تازه اعتراضات سراسری در ایران در کمتر از یک ماه گذشته، دست‌کم ۹ تن از کشته‌شدگان زیر ۱۸ سال سن داشتند.

در همین زمینه، اشکان پویان، پزشک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات در زاهدان، با انتشار تصویری از گلوله‌ای که از تن یکی از مجروحان کشتار روز هشتم مهر این شهر در آورده است، در یک استوری اینستاگرامی اعلام کرد که در جریان اعتراضات زاهدان «به بچه سیزده ساله» هم شلیک شده است.

سازمان عفو بین‌الملل نیز روز چهارشنبه کشته شدن کودکان در جریان «سرکوب» نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را تایید کرد و خواستار تحقیقات بین‌المللی درباره کشتار معترضان در ایران شد.

از سوی دیگر، روز ۱۳ مهر در بیانیه‌ای که به امضای صدها تن از اعضا و هواداران «جمعیت امام علی» رسیده است، اعلام شد که حکومت جمهوری اسلامی شماری از کودکان فقیر را با دادن «چند کیسه آذوقه»، برای «سرکوب» معترضان در خیابان‌های ایران به کار گرفته است.

در روزهای گذشته و با تداوم اعتراضات سراسری در ایران، انتشار تصاویری از حضور کودکان زیر ۱۸ سال با کلاهخود و باتوم در برخی خیابان‌های تهران که برای سرکوب معترضان به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، به کارگرفته شده‌اند جنجال‌ساز شد.

این نخستین‌بار نیست که جمهوری اسلامی از کودکان برای پیشبرد اهداف خود سوءاستفاده می‌کند.

علاوه بر اعتراضات مختلف، در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز شمار زیادی از کودکان به عنوان سرباز به جبهه‌ها فرستاده شدند و جان خود را درگیری‌ها از دست دادند.