وزیر فرهنگ آلمان با محکوم کردن حجاب اجباری در ایران آن را نشانهای از سرکوب زنان توصیف کرد.
کلودیا روث روز شنبه ۱۶ مهر ماه به هفتهنامه اشپیگل این کشور گفت: «روسری نماد یک نظام منحط و عمیقاً اقتدارگرا است، تلاشی برای سرکوب توسط کسانی که میگویند روسری نشانه شرافت و شرافت است، اما خودشان مدتهاست با سرکوب، فساد و خشونت وحشیانه آبرو و حیثیت خود را از دست دادهاند.»
خبرگزاری آلمان با اشاره به سخنان خانم راث مینویسد انتقاد وی در حالی است که سرکوب گسترده اعتراضات مردمی در پی کشته شدن مهسا امینی بعد از بازداشت توسط گشت ارشاد وارد چهارمین هفته خود شده است و سرکوبها کماکان ادامه دارد.
خانم روث در پاسخ به سوالی درباره سفر خودش با روسری به ایران گفت وی با توجه به درخواست فعالین حقوق زنان به ایران سفر کرده بود تا به مشکلات آنها رسیدگی کرده و به سخنانشان گوش دهد.
او گفت: «به عنوان یک فمینیست، نمیتوانستم بگویم که هیچ راهی برای پوشیدن روسری و سفر به ایران ندارم و خواهش آنها را اجابت نکنم. چارهای جز پوشیدن روسری نبود، اما روسری انتخاب کردم که موهایم را کاملا نپوشاند و این نیز نوعی اعتراض بود؛ اعتراضی ساکت.»
خانم روث گفت روسری ابریشمی مادرش را بر سر کرده بود که شبیه آن چیزی است که رانندهها (موتورسوارها) به سر میبندند، و این روسری مدام میلغزید و موهایش را آشکار میکرد.
این گزارش اشاره نکرده سفر خانم روث به ایران کی اتفاق افتاده، اما وی بهمنماه ۱۳۹۳، زمانی که نایب رییس مجلس آلمان بود، سفری به ایران داشت.
او بعد از سفر خود به ایران در گفتگویی اختصاصی با رادیو فردا عنوان کرده بود که در تهران ابراز تمایل کرده است تا با نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، ملاقاتی داشته باشد که عملی نشد و خانم محمدی در مقابل هتل محل اقامت آنها بازداشت شد.
وی همچنین گفت تلاشش برای دیدار با شماری از سیاستمداران اصلاحطلب و فعالان مدافع حقوق بشر به دلیل مخالفت مقامهای حکومتی عملی نشد.