یک روز پس از آنکه خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد ایران تهدیداتی را متوجه یک پایگاه نظامی و معاون فرمانده این پایگاه در خاک آمریکا کرده است، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به این گزارش واکنش نشان داد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه دوم فروردین در پاسخ به پرسشی در این مورد، به شبکه خبری «اماسانبیسی» آمریکا گفت: «من قصد ندارم وارد جزئیات اطلاعاتی بشوم، اما این را میگویم که جو بایدن، رئیسجمهوری، تهدیدی را که ایران برای افراد، برای پرسنل، برای تأسیسات و برای منافع آمریکا در منطقه و اینجا در ایالات متحده ایجاد میکند،کاملاً جدی میگیرد».
آقای سالیوان افزود: «ما برای اطمینان از دفاع و محافظت از خود، تدابیری اتخاذ خواهیم کرد و به این منظور باید برای ایران روشن کنیم که اگر وارد چنین مسیری شود چه هزینه سنگینی در انتظار آن است».
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز اول فروردین با استناد به منابع امنیتی گزارش داد که ایران تهدیداتی را متوجه پایگاه نظامی «فورت مکنایر» در خاک آمریکا و معاون فرمانده این پایگاه کرده است.
این منابع که نخواستهاند نامشان فاش شود گفتهاند آژانس امنیت ملی آمریکا مکالمات اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران را دربارهٔ حمله به این پایگاه شنود کرده است.
این خبرگزاری در ادامه نوشته است برنامه حمله به پایگاه، از نوع حمله انتحاری اکتبر سال ۲۰۰۰ به ناوشکن «یواساس کول» آمریکا در سواحل یمن بوده است. در آن حمله که با یک قایق حامل مواد انفجاری انجام شد، ۱۷ نظامی آمریکایی کشته شدند.
مقامات امنیتی آمریکا همچنین گفتهاند سپاه پاسداران در نظر داشته است که با زیر نظر گرفتن پایگاه یادشده و نفوذ در آن، ژنرال جوزف مارتین، معاون فرمانده پایگاه «فورت مکنایر» را به قتل برساند.
دو مقام امنیتی به آسوشیتدپرس گفتهاند مکالمات اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران در ژانویه سال جاری و برای انتقام از کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس توسط پهپادهای آمریکایی در دی ماه ۹۸ بوده است.
پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، ایران با دهها موشک پایگاه عینالاسد را در خاک عراق هدف قرار داد اما هیچ نظامی آمریکایی کشته نشد؛ اگرچه گزارشهایی از صدمه مغزی به برخی از نظامیان آمریکایی منتشر شد.
ایران و ایالات متحده آمریکا بر سر برنامه هستهای تهران، حمایت از گروههای شبهنظامی شیعه در منطقه و برنامه موشکی جمهوری اسلامی با هم اختلافنظر شدید دارند.
در میانه این تنشها، نیروی دریایی ایالات متحده روز یکم فروردین اعلام کرد که یک رزمایش بزرگ دریایی را همراه با بلژیک، فرانسه و ژاپن در خاورمیانه آغاز کرد.
این تمرین جنگی در حالی برگزار میشود که گروههای شبهنظامی در عراق همچنان منافع آمریکا در این کشور را هدف قرار میدهند.
در مورد حملات این شبهنظامیان در عراق، ایالات متحده انگشت اتهام را به سوی گروههای نیابتی ایران در عراق گرفته اما ایران همواره دخالت در این حملات را تکذیب کرده است.