نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که بیش از نیمی از شهروندان آلمان قادر به تشخیص تفاوت بین اطلاعات و تبلیغات در فضای مجازی نیستند. افزون بر آن، اکثریت آنان نمی‌توانند بین اطلاعات صحیح و اخبار کذب تمایز قائل شوند.

نتایج یک نظرسنجی گسترده در آلمان نشان می‌دهد که به‌رغم مشخص شدن تبلیغات بر روی رسانه‌های دیجیتال، ۵۶ درصد مردم آلمان قادر به تشخیص و تمیز بین اطلاعات و تبلیغات نیستند.

روزنامه “زوددویچه” گزارش کوتاهی متکی بر اطلاعات منتشر شده از سوی “بنیاد مسئولیت جدید” درباره دشواری مردم آلمان در استفاده از رسانه‌های دیجیتال منتشر کرده است. گفته می‌شود، سن و میزان تحصیلات در استفاده صحیح از رسانه‌های دیجتیال نقش دارند.

در این پژوهش، اطلاعات گردآوری شده از ۴۱۹۴ شهروند آلمانی مسن‌تر از ۱۸ سال در نظر گرفته شده است. بر اساس نتایج این نظرسنجی بیش از نیمی از شرکت کنندگان قادر به تشخیص معتبر بودن منبع اخبار و اطلاعات نبوده‌اند.

افزون بر آن یک‌ سوم کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند قادر به تمایزگذاری بین گزارش‌های خبری و تفسیری نیستند.

حدود ۲۵ درصد از این افراد حتی معتقد هستند که رسانه‌ها و سیاست در آلمان دست در دست یکدیگر، هدف تاثیرگذاری بر اذهان عمومی را دنبال می‌کنند.

همین نظرسنجی نشان می‌دهد، افراد زیر ۴۰ سال که از سطح تحصیلاتی نازل‌تر برخوردارند، برای استفاده صحیح از رسانه‌های دیجیتال بیش از سایرین است.