دومین روز تحصن معلمان که به فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان صورت می گیرد آغاز شد.
مطابق تصاویر دریافتی در برخی مدارس از جمله در این شهرها، معلمان دست به تحصن زدند: بسیاری از مدارس سقز، تعدادی از مدارس دیواندره، بسیاری از مدارس مریوان، تعدادی از مدارس بانه، بندر انزلی، بسیاری از مدارس سنندج، بجنورد، کرمانشاه، کرج، اراک، همدان، باغملک خوزستان، دلفان لرستان، شهریار، کاشان، ساوجبلاغ البرز، نقطه ی صفر مرزی سیستان و بلوچستان،
اعتراضات خیابانی
تهران: هنرستان دخترانه شهید صدر در منطقه ۱۰ تهران، خانواده ها به حمایت از فرزندان خود تجمع کردند. در پی تظاهرات در هنرستان نیروهای سرکوب وارد مدرسه شده اند. یک گزارش می گوید: به زور تونستیم در بیایم تو یه کوچه بن بست گیرمون انداختن، با ساچمه و پینت بال میزدن، ما رفتیم تو یه خونه، کمکمون کرد از پشت بومشون در رفتیم. پیر زن مرد جوان دارن میگن مرگ بر دیکتاتور. به مردم بگین در خونه رو باز بذارن! یک گزارش دیگر می گوید: محدوده غرب تهران، خیابون کارون مرتضوی دبیرستان صدر، نیروی های لباس شخصی به مدرسه حمله کردن و یک یا چند دختر مجروح شدن، چند ساعته خیابان های اینجا قرق مامورهای گاردیه. بچه ها شعار دادن با مدیر درگیر شدن، مدیر هم زنگ زده نیروهای امنیتی. امام خمینی قصرالدشت کارون گاز اشک اور زدن. در تصاویری که در تاریکی هوا گرفته شده است گزارشگر می گوید که همه دارند به سمت هنرستان می روند و مردم دیگر همدیگر را تنها نمی گذارند. تا چند ساعت در حوالی این هنرستان اعتراضات مردمی ادامه یافت.
در خیابان کارون تظاهرات مردمی با شعارهای مرگ بر خامنه ای شنیده شد.
در ایستگاه متروی تاتر شهر تعدادی از زنان آزادی خواه شعار مرگ بر خامنه ای دادند.
فریادهای شبانه مرگ بر دیکتاتور از خیابان های رودکی و سهروردی به گوش می رسد.
هجوم ماموران سرکوبگر به هنرستان دخترانه ی شهید صدر:
سردشت: جوانان با نقاب، ماسک و صورت های پوشیده به خیابان آمدند.
سنندج: جوانان با روشن کردن آتش خیابان فرح را مسدود کرده و شعارهای ضدحکومتی دادند.
شیراز: تجمع پزشکان معترض مقابل ساختمان نظام پزشکی این شهر مورد حمله ی نیروهای سرکوبگر حکومت قرار گرفت. ماموران به سوی پزشکان گاز اشک آور پرتاب کردند. از جمله شعارهای این تجمع: «سنندج، زاهدان، چشم و چراغ ایران»، «از شیراز تا کردستان، ایران شده قبرستان»، «زندانی سیاسی آزاد باید گردد».
تصاویری از قائم شهر منتشر شده که ستون بزرگی ازنیروهای ضدشورش را نشان می دهد و در توضیح آن گفته شده که این ستون برای سرکوب اعتراضات به آمل می رود:
اراک: مراسم خاکسپاری سینا ملایری که ۳۰ مهر در اراک به دست ماموران کشته شد، به صحنه ی اعتراض تبدیل شد. مردم شعار می دادند: «این گل پر پر شده، هدیه به میهن شده». سینا ملایری دانشجوی پزشکی و فرزند دکتر ملایری از پزشکان باسابقه اراک است. وی در ۳۰ مهر در اراک با ضربات باتوم به سر کشته شد. مقامات ادعا کردند وی خودش را از پشت بام به پایین پرت کرده.
همه مغازهدارهای اطراف هم تهدید شده اند که همین رو حرف را تکرار کنند. کل خانواده هم تهدید شدند هاند که اگه به غیر از این حرفی بزنند، دستگیر خواهند شد.
مهاباد: تظاهرات شبانه برگزار شد. در شهرک کارمندان معترضان بنر بزرگ خامنه ای را آتش زده و خیابان را اشغال و سنگر بندی کردند.
ارومیه: تظاهرات شبانه با روشن کردن آتش در خیابان صورت گرفت. در میدان فردوسی تظاهرات ادامه یافت.
بندرعباس: تظاهرات شبانه ی جوانان با شعار مرگ بر دیکتاتور
در برخی مدارس هم اعتراضات ادامه یافت. از جمله در مدرسه ی باغ فیض تهران، در مدارسی در سقز و گنبد کاووس.
اعتراضات دانشجویی
در دانشگاه شریف و دانشگاه یادگار در تهران تجمع بزرگ دانشجویی برگزار شد.
در جریان تجمع امروز دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، حراست این دانشگاه مقابل رستوران سلف سرویس مرکزی اقدام به درگیری با دانشجویان کرده و با هل دادن دانشجویان به باغچههایی که از قبل گلآلود شده بودند، لباس بسیاری از دانشجویان را گلی کرد تا از روی لباس گلی اقدام به شناسایی آنها کند. تمامی دربهای دانشگاه جز درب ۳ باز بود و بیرون و درون دانشگاه مملو از نیروی لباس شخصی بود. گفته میشود چند تن از دانشجویان هنگام خروج بازداشت شدند.
تجمع بیسابقهی دانشجویان دانشگاه هنر اسلامی تبریز، امروز به مدت چهار ساعت به طول انجامید. طی این تجمع ابتدا دانشجویان غذاهای سلف را مقابل ساختمان بسیج ردیف کردند و در ادامه آهنگ “برای” همخوانی شد و شعارهای اعتراضی سر داده شد. از جمله شعارها: “دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد”، “از کردستان تا تبریز صبر ما گشته لبریز”، “آزادلیق، عدالت، میللی حکومت”، “نه روسری نه توسری با کشف حجاب برخی دانشجویان”، “ژن ژیان ئازادی”، “زن زندگی آزادی”، “آزادی آزادی آزادی”، “حسین حسین شعارتون جنایت افتخارتون”.
دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به حضور سخنگوی دولت در پردیس ونک، در درون و بیرون سالن سخنرانی تجمع کرده و شعارهای اعتراضی سر دادند. نیروهای بسیج سخنگوی دولت را جهت محافظت روی سن دوره کردند. برنامه بدلیل اعتراضات دانشجویان متوقف شد و با خروج سخنگوی دولت از سالن، دانشجویان معترض او را هو کردند.
دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان، در اعتراض به کشته شدن همدانشگاهی خود، نگین عبدالملکی امروز از ساعت ۸ صبح، در فضایی به شدت امنیتی تجمع کردند و دانشگاه در محاصرهی نیروهای یگان ویژه قرار داشت.
دانشجویان دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران تفکیک جنسیتی در سلف را علیرغم تهدیدات رئیس دانشکده و حراست زیر پا گذاشتند.
در دانشگاه مازندران دانشجویان تجمع کرده و رییس حراست دانشجویان را تهدید کرد: به تعداد شما نیرو منتظره، من دیگه کاری با شما ندارم.
در دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد دانشجویان برای حمایت از امیدرضا مطهرینژاد دانشجوی بازداشتی این دانشکده تجمع کردند.
پیوستگی و امتداد اعتراضات همچنان در دانشکده ادبیات علامه برقرار ماند و امروز هم با مقاومت و فشار دانشجویان سلف مختلط گردید.
تحریم دوغ میهن توسط دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک (امیرکبیر):
سلف «ترنج» دانشگاه امیرکبیر آزاد شد! با وجود بسته شدن غیرقانونی مسیر ورود به سلف ترنج دانشگاه امیرکبیر توسط مجموعه حراست دانشگاه، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با مقاومت خود وارد سلف شدند. دانشجویان دوغ میهن را تحریم کرده و در جریان رفع تفکیک جنسیتی سلف شیشه های دوغ را دور ریختند. گفته میشود از ماشینهای شرکت میهن جهت حمل نیروهای امنیتی استفاده شده است.
دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان که اقدام به حذف تفکیک جنسیتی در سلف این دانشگاه کردند، با مقاومت و درگیری شدید با حراست و زخمی شدن چند دانشجو نهایتا موفق شدند مسیر ورود به سلف را باز کنند و تعداد کثیری از دانشجویان این دانشگاه در سلف آزاد شده به طور مشترک غذا خوردند.
با پافشاری دانشجویان دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، تفکیک جنسیتی سلف دانشکده مدیریت از میان برداشته شد و دانشجویان درکنار یکدیگر غذای خود را صرف کردند.
دانشجویان دانشگاه چمران اهواز مقابل دانشکده مهندسی این دانشگاه، تجمع کرده و با همخوانی آهنگ “برای” شعار دادند: “خیابونا غرق خون، استادامون خفهخون”.
در دانشگاه فردوسی مشهد توسط دانشجویان با شعار زن زندگی آزادی؛ تفکیک جنسیتی سلف دانشگاه را زیر پا گذاشتند.
در تجمع دانشگاه آزاد همدان دختران دانشجو روسری ها را سر برداشتند.
تجمع دانشجویان اصفهان – دوم آبان ۱۴۰۱:
همچنین تجمع هایی در دانشکده روان شناسی دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دانشگاه آزاد دزفول، دانشگاه شهرکرد، دانشگاه آزاد تهران واحد غرب، دانشگاه الزهرا، دانشگاه کاشان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، دانشگاه آزاد خوراسگان، دانشگاه آزاد فلاورجان، صورت گرفت.
جان باختگان، بازداشت ها
اطلاعات تازه ای در مورد دو تن از جان باختگان خیزش انقلابی مردم ایران منتشر شده است. مطابق گزارش های منتشره آرمیتا قائم مقامی ۱۷ ساله و نگین عبدالملکی دانشجوی دانشگاه صنعتی همدان بر اثر ضربات باتوم نیروهای سرکوب جان خود را از دست داده اند. (مشروح خبر در بخش گزارش های خبری اخبار روز منتشر شده است).
در پی حضور مردم دزفول در خیابان و درگیری شدید آنها با نیروهای سرکوبگر حکومتی در روز ۳۰ مهر، دستکم یکی از ساکنان کوی مدرس این شهر کشته شده و فرزند پانزده سالهاش به دلیل اصابت چندین گلوله در بیمارستان بستری است. جان باخته قیام در دزفول محمد خواجوی نام دارد و از طایفهی دربالایی چهارلنگ بختیاری است و احسان فرزند او در بیمارستان بستری شده است.
آرش رمضانی، مدیر کافهکتاب «آنجا» در مشهد و نویسنده کتابهای «نغمههایی از پشت دیوار» و «نقاب نامهها»، روز گذشته در محل کار خود بازداشت شده است
انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی اعلام کرد سه تن از عکاسان کماکان در بازداشت بسر می برند. نام این سه عکس، یلدا معیری، آریا جعفری و حسین اسماعیلی، اعلام شده است.
بیش از ۵۰۰ دندانپزشک در ایران با امضای بیانیهای خواهان آزادی «فوری» و «بیقید و شرط» فاطمه مشهدی عباس، دکتر دندانپزشک و استاد تمام دانشگاه بهشتی، شدند. همکاران خانم مشهدی عباس میگویند که پس از چند روز بیاطلاعی از سرنوشت او آگاه شدهاند که او توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به زندان اوین منتقل شده است.
دکتر بهناز امانی، نویسنده و مترجم و استاد زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه آزاد تهران عصر پنجشنبه ۲۸ مهر در خیابان بازداشت شد. او، در پی دو روز بیخبری، به خانواده خود اطلاع داد که در زندان قرچک ورامین در بازداشت است.
آرمان مهرآوران دانشجوی روانشناسی دانشگاه خلیج فارس بوشهر، صبح یکشنبه ۱ آبان برای ارائه پارهای توضیحات به اداره اطلاعات این شهر احضار و پس از حضور بازداشت شده است.
حمید جعفری نصرآبادی، معلم، نویسنده و مترجم و مربی فوتبال آسیایی که روز چهارشنبه ۲۷ مهر بازداشت شده است، چهار روز است که در اعتصاب غذا بهسر میبرد.
امیدرضا مطهرینژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد، ۲۳ مهرماه در خیابان کوثر مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاعی در دست نیست.
سایر گزارش ها
۱۲۸ نفر از جراحان مغز و اعصاب با انتشار بیانیه ای از مبارزات مردم ایران حمایت کردند. جراحان مغز و اعصاب خواهان توقف هرگونه خشونت در همه سطوح جامعه، ایجاد ارایه خدمات درمانی به همه آسیب دیدگان و عدم دخالت نیروهای امنیتی در امور درمانی، ممانعت از هر گونه ورود نیروهای امنیتی و نظامی و افراد با هویت نامشخص به مراکز درمانی و آموزشی، ایجاد شرایط مناسب برای شنیدن اعتراضات مردم و گرد همایی در محیط ایمن، آزادی بدون قید وشرط تمام زندانیان سیاسی و حفظ استقلال نظر سازمان پزشکی قانونی در جهت ایجاد اعتماد عمومی شده اند. (مشروح این خبر در ستون خبر اخبار روز منتشر شده است)
علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران روز دوشنبه با «آشوب» توصیف کردن اعتراضات جاری در ایران، از صدور «قرار مجرمیت و کیفرخواست» برای ۳۱۵ نفر از معترضان بازداشتشده در اعتراضات تهران خبر داد. او با «اغتشاشگر» خواندن معترضان گفت: «در همین رابطه چهار نفر از اغتشاشگران نیز به محاربه متهم شدند.»
علی کریمی در توئیتی از مردم ایران قدردانی کرده که «نگران» او شدهاند، و در عین حال تایید کرده که «من و خانوادهام از طرق مختلف تهدید شدیم و میشویم ولی نه از طریق تماس مستقیم». این بازیکن سابق تیم ملی فوتبال افزوده که «البته من مهم نیستم. من همچنان عزادار و نگران هموطنانم در جای جای میهن عزیزم هستم و همه هم وغم من آرامش مردم سرزمینم است».