سازمان ملل متحد احتمال می‌دهد که با توجه به شمار کشته‌های فلسطینی در سال ۲۰۲۲، امسال مرگبارترین سال برای فلسطینیان در ۱۷ سال گذشته باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس، تور وینسلند، نماینده سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه، این ارزیابی را روز جمعه، ششم آبان، نظر به تعداد فزاینده کشته‌های فلسطینیان از آغاز سال ۲۰۲۲ بیان کرد.

در نزاع یک‌صد ساله یهودیان و فلسطینیان در سرزمینی که هر دو ملت در آن زندگی می‌کنند، سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۵ شمار کشته‌های اسرائیلی و فلسطینی در خشونت‌های متقابل میان آن‌ها را ثبت می‌کند.

سازمان ملل اعلام کرده که در ده ماه اول از سال جاری میلادی بیش از ۱۲۵ فلسطینی در کرانه باختری و شرق اورشلیم/ بیت‌المقدس کشته شده‌اند.

فلسطینیان شمار کشته‌های خود را در این دوره بیش از ۱۶۰ تن اعلام کرده‌اند، هرچند که به گفته آن‌ها، با احتساب شمار کشته‌ها در غزه، تعداد تلفات فلسطینی از آغاز سال جاری بیش از ۲۰۰ تن بوده است.

یک بنیاد حامی کودکان گزارش داد که ۴۷ تن از کشته‌های فلسطینی در ده ماه اخیر، کودک بوده‌اند.

به نوشته آسوشیتدپرس، اسرائیل تاکید دارد که بیشتر کشته‌های فلسطینی «تروریست‌های مسلح» هستند.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز جمعه گفت که کشورش با «موج ترور» روبه‌روست و از آغاز سال جاری میلادی بیش از ۴۰۰ حمله فلسطینیان علیه اسرائیل رخ داده است.

آقای وینسلند شرایط کرانه باختری را «در آستانه انفجار» نامید و خواهان «اقدام فوری» برای آرام کردن اوضاع شد.

این دپیلمات نروژی که عنوان رسمی او «هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه» است، از اسرائیل و فلسطینیان خواست به پای میز مذاکرات بازگردند. ۱۴ سال از آخرین تماس‌های سیاسی جدی میان طرفین سپری شده است.

در این میان، هزاران عرب فلسطینی ساکن شمال اسرائیل روز شنبه، هفتم آبان، به مناسبت شصت و ششمین سالروز «کشتار کَفَر قاسم» راهپیمایی کردند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، نمایندگان عرب مجلس اسرائیل در میان راهپیمایانی بودند که بیرق سیاه رنگ و عکس اجداد کشته شده خود در آن کشتار را به دست داشتند.

کشتار کفر قاسم در روز ۲۹ اکتبر سال ۱۹۵۶، هشت سال پس از تشکیل اسرائیل، روی داد که در آن نیروهای مرزبانی اسرائیل ۴۷ شهروند ساکن دهکده کفر قاسم را کشتند؛ کشته‌ها شامل کودکان، زنان و مردان بودند.

دولت و ارتش اسرائیل در زمان نخست‌وزیری داوید بن‌گوریون سعی کرده بودند این کشتار را پنهان کنند.

حدود چهار دهه بعد، زمانی که موشه کاتساو، سیاستمدار ایرانی‌زاده اسرائیل وزیر رسیدگی به امور اعراب بود و بعدها نیز رئیس جمهوری شد، گفت که خانواده‌های قربانیان کفر قاسم محق هستند که اسرائیل از آنها پوزش بخواهد.