حسن روحانی، رییس جمهوری ایران با دفاع از شبکه‌های اجتماعی در مبارزه با فساد، خواستار استفاده از شرابط نوین جهانی در زندگی مردم ایران شده است.

آقای روحانی امروز سه‌شنبه (سوم فروردین) در مراسمی درباره توسعه دولت الکترونیک گفته: “فضای مجازی زندگی را سهل و آسان می‌کند. فعالیت‌ها را سرعت می‌بخشد و بسیاری از مفاسد را از بین می‌برد.”

او فضای مجازی را به اتوبان تشبیه کرده و می‌گوید: “وقتی آزادراه ندارید خیلی به سختی مسیر را طی می‌کنید و با خطراتی در جاده باریک مواجه هستید. اما وقتی وارد آزادراه می‌شوید خیلی سریع به مقصد می‌رسید و بسیاری از خطرات هم کم می‌شود البته ممکن است خطراتی هم ایجاد شود.”

دفاع حسن روحانی از سهولت امور با استفاده از فضای مجازی در حالیست که آیت‌الله خامنه‌ای در پیام نوروزی خود از مدیریت این فضا انتقاد کرده بود.

او گفته بود “در فضای مجازی کشور ما با وجود تاکیدهای من رعایت‌های لازم انجام نمی‌شود” و فضای مجازی ایران را “ول” توصیف کرد.

رهبر ایران از مسئولان خواسته بود “حواسشان باشد” و گفت: ما افتخار می‌کنیم که فضای مجازی را ول کردیم اما این موضوع افتخار ندارد.

دولت ایران می‌گوید در صدد است که تا پایان خرداد ماه امسال (۱۴۰۰) و پیش از اتمام دوره ریاست جمهوری حسن روحانی دولت الکترونیک را به”نقطه قابل قبول” برساند.

حسن روحانی معتقد است گسترش دولت الکترونیک مفاسدی را که در مراجعات حضوری و رودرو ممکن است اتفاق بیفتد “از بین می‌برد و باعث ایجاد شفافیت می‌شود.”

سخنرانی رهبر ایران در آغاز سال نو؛ سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، خامنه‌ای می‌گوید فضای مجازی باید مدیریت شود

انتقاد رهبر ایران از نحوه مدیریت فضای مجازی در حالیست که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران هم مسدود کردن سایت‌ها به سیاق گذشته را “منسوخ” توصیف کرده است.

آقای آذری جهرمی با اشاره به شکاف بین نسلی در فضای مجازی گفته که این شکاف را فیلترکردن پر نمی‌کند.

عملکرد وزیر ارتباطات در مدیریت فضای مجازی بارها مورد انتقاد حامیان حکومت ایران قرار گرفته و او به مجلس و حتی دادسرا هم احضار شده است.

یکی از انتقادهای اخیر از آقای جهرمی خودداری او درباره محدود کردن اینستاگرام بود که او را به دادسرای فرهنگ و رسانه هم کشاند.

اینستاگرام از معدود شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار است که تا کنون در ایران فیلتر نشده است؛ شبکه‌هایی نظیر فیس‌بوک و توئیتر در این کشور سالهاست که مسدود شده‌اند و با فیلترشکن قابل دسترسی هستند.

پیام‌رسانهایی نظیر تلگرام هم از این فیلترینگ بی‌نصیب نمانده‌اند و تلاش حکومت برای جذب کاربران از طریق پیام‌رسان‌های بومی با وجود تبلیغات و سرمایه‌گذاری گسترده در ایران به دلیل عدم اقبال و نبود اعتماد عمومی ناکام ماند.

ایران از دهه هشتاد و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در پی ایجاد یک شبکه ملی ارتباطات بوده است.

هدف از این پرژوه ایجاد شبکه داخلی در ایران برای “مستقل شدن” از شبکه جهانی اینترنت است.