هفتهنامه اشپیگل آلمان از قول منابع آگاه از تلاش آلمان به همراه هشت کشور دیگر اروپایی برای تصویب بسته جدید تحریمها علیه مقامات و نهادهای دخیل جمهوری اسلامی در سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی خبر داده است.
بر اساس این گزارش، این کشورها روز جمعه بستهای تحریمی شامل ۳۱ پیشنهاد را به اعضای اتحادیه اروپا ارائه کرده و مشغول امکانسنجی تصویب آن از لحاظ حقوقی هستند.
این گزارش میافزاید اعمال تحریمهای جدید علیه مقامات و نهادهای سرکوبگر اعتراضات در ایران از حمایت گستردهای در میان اعضای اتحادیه اروپا برخوردار است.
اتحادیه اروپا اواسط ماه گذشته میلادی اولین بسته تحریمی حقوق بشری خود را علیه مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی به خاطر سرکوب خونین اعتراضات مردمی بعد از جان باختن مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله سقزی، در بازداشت پلیس ارشاد تصویب کرد.
اشپیگل مینویسد این بار نیز موضوع اصلی تحریمها، مسدود شدن داراییها و ممنوعیت ورود این افراد به اتحادیه اروپا است.
بر اساس این گزارش، وزرای خارجه اتحادیه اروپا میتوانند در نشست آتی خود در ۱۴ نوامبر درباره فهرست تحریمهای جدید تصمیم بگیرند.
اتحادیه اروپا تاکنون ۵۵۰ نهاد و فرد ایرانی را به خاطر طیفی از مسائل، از جمله حقوق بشر، تروریسم، تکثیر سلاحهای کشتار جمعی و دخالت در کشورهای منطقه تحریم کرده است.
این گزارش میافزاید، اعمال تحریمهای جدید علیه ایران ایران یکی از موضوعات مذاکرات وزرای امور خارجه در اجلاس سران گروه ۷ در روز جمعه بود و آنالنا باربوک وزیر امور خارجه آلمان با همکاران اروپایی و فراآتلانتیک خود در این مورد توافق کردند.
خانم باربوک در پایان نشست دو روزه گروه ۷ گفته بود ما نقض گسترده حقوق بشر در ایران را نخواهیم پذیرفت.
قبلا گزارش شده بود که آلمان در صدد ثبت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و حمایت از شورای ویژه حقوق بشر در ژنو در مورد وضعیت ایران به همراه کار بر روی قطعنامهای قوی در مجمع عمومی سازمان ملل با شرکای اروپایی است.
آلمان همچنین در نظر دارد تحریمهای ملی و یکجانبه مضاعفی علیه جمهوری اسلامی به خاطر سرکوب اعتراضات در ایران اعمال کند؛ از جمله محدود کردن صدور روادیدهای دیپلماتیک، خدمات و تجاری، همچنین تعلیق ارائه تسهیلات برای بازرگانی دوجانبه.