وزیر خارجه ایران به پیام توئیتری وزیر خارجه آلمان که ضمن اعلام حمایت از مردم ایران، از کار روی بسته تحریمی جدید علیه جمهوری اسلامی خبر داده بود، واکنش نشان داد.

حسین امیرعبداللهیان روز پنجشنبه ۱۹ آبان در توئیتر خطاب به آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، نوشت: «تخریب پیوندهای قدیمی پیامدهای بلندمدت دارد. آلمان می‌تواند تعامل را برای مقابله با چالش‌های مشترک انتخاب کند و یا راه تقابل در پیش بگیرد.»

خانم بائربوک شامگاه ۱۸ آبان، با انتشار پیامی در توئیتر، از قصد اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه حکومت ایران طی هفته آینده در واکنش به «سرکوب مرگبار» معترضان خبر داده بود.

وزیر خارجه آلمان همچنین خطاب به مردم معترض ایران نوشته بود ‌«شما تنها نیستید».

آقای امیرعبداللهیان در واکنش به همتای آلمانی خود همچنین او را به اتخاذ «مواضع تحریک آمیز، مداخله‌جویانه و غیردیپلماتیک» متهم کرد و افزود این‌ها «نشان‌دهندۀ پختگی و تدبیر نیست».

وزیر خارجه آلمان همچنین با تأکید بر لزوم «پاسخگو کردن عوامل» سرکوب و کشتار معترضان در ایران یادآور شده بود که کشورش در تلاش است تا مطمئن شود نشست ویژه‌ای با موضوع ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شود و «ساز‌وکاری برای بررسی و تحقیق (در مورد وقایع جاری) اجرایی شود».

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پیام خود هیچ اشاره‌ای به اعتراضات سراسری ایران و سرکوب معترضان که تا کنون بیش از ۳۰۰ کشته نیز بر جای گذاشته است نکرد، اما به وزیر خارجه آلمان هشدار داد که «پاسخ ما متناسب و قاطع خواهد بود».

در هفته‌های گذشته و به‌خصوص پس از تظاهرات حدوداً صدهزارنفری ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در برلین، تنش در روابط تهران و برلین رو به افزایش گذاشته است.

روز گذشته، احزاب ائتلاف حاکم بر دولت آلمان نیز طرح پشتیبانی از جنبش اعتراضی مردم ایران را با هدف تشدید فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر حکومت جمهوری اسلامی تصویب کردند که شامل مطالباتی از جمله ممنوعیت صدور روادید برای عوامل سرکوب‌ و تشدید تحریم‌های تجاری و مالی علیه مقام‌های جمهوری اسلامی است.

احزاب سوسیال‌دموکرات، سبزها و لیبرال‌دمو‌کرات‌ها ائتلاف دولت حاکم را تشکیل می‌دهند که بسته حمایتی یادشده را برای رأی‌گیری به پارلمان آلمان ارائه کرده بودند.

آلمان همچنین تا کنون دوبار به‌طور رسمی از شهروندان خود خواسته است خاک ایران را سریعاً ترک کنند، ضمن آن‌که از نخستین‌ کشورهایی بود که از «محدودیت صدور روادید» برای مقامات جمهوری اسلامی ایران و افراد خانواده آن‌ها خبر داد.

اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» که از ۲۶ شهریور در پی اعلام خبر کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی ایران آغاز شد، همچنان به‌طور پیوسته ادامه دارد.