اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، گفته است که در پی دیدار با هیئت‌های احزابی که در انتخابات پارلمانی این کشور در روز دهم آبان کرسی‌هایی در مجلس کسب کردند، روز یک‌شنبه، ۲۲ آبان، رسما بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود را مامور تشکیل دولت جدید خواهد کرد.

به گفته آقای هرتزوگ، از میان ۱۲۰ نماینده «کنست»، مجلس، ۶۴ تن (با احتساب خود آقای نتانیاهو) توصیه کردند که بنیامین نتانیاهو را مامور تشکیل دولت جدید کند.

شماری از احزابی که در دولت یک سال و نیم اخیر به نخست ‌وزیری چرخشی نفتالی بنت و یائیر لاپید مشارکت داشتند، نه از نخست ‌وزیر شدن دوباره آقای لاپید حمایت کرده و نه توصیه‌ای برای نخست ‌وزیری بنیامین نتانیاهو ارائه کردند.

احزاب میانه و چپ در پی شکست در انتخابات ۱۱ روز پیش دستخوش اختلافات شدید شده و آقای لاپید را به اتخاذ سیاست‌های نادرست انتخاباتی متهم می‌کنند. آنان می‌گویند این سیاست‌ها حزب چپ مرتز را از بین برد و حزب قدیمی کارگر را به‌شدت تضعیف کرد.

۶۴ نماینده‌ای که خواهان تشکیل دولت جدیدی از سوی رهبر حزب لیکود شدند، شامل ۳۲ عضو این حزب هستد، که از سوی ۱۴ نماینده حزب راست‌گرای «صهیونیسم دینی»، ۱۱ نماینده حزب مذهبی یهودیان شرقی‌تبار «شاس» و هفت نماینده حزب مذهبی اولترا ارتدکس یهودیان غربی‌تبار «یهودیت تورات» همراه شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو برای تشکیل دولت خود ۲۸ تا ۴۲ روز مهلت خواهد داشت اما همه شواهد نشان می‌دهد که او ائتلاف دولت تازه‌اش را بسیار زودتر به رئیس جمهوری معرفی خواهد کرد.

بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت در حالی که محاکمه او در سه پرونده اتهامی فساد و ارتشا کماکان ادامه دارد، ششمین دوره نخست ‌وزیری این سیاستمدار ۷۳ ساله خواهد بود. او در گذشته نیز بیش از ۱۵ سال نخست‌ وزیر بوده است.

سه شبکه عمده تلویزیونی اسرائیل در برنامه‌های جمعه شب گزارش دادند که ایتامار بن‌گویر، یکی از افراطی‌ترین سیاستمداران منتخب، به احتمال زیاد به پست وزارت امنیت داخلی منصوب خواهد شد و همزمان بتسال‌ال اسموت‌ریتس رهبر حزب «صیهونیسم دینی» حمایت از ائتلاف را مشروط به کسب پست وزارت دفاع کرده است.

حضور این سیاستمداران به‌شدت راست‌گرا در دو پست کلیدی با ابعاد امنیتی و نظامی، چشم‌انداز دولت پیش‌ رو را به عنوان افراطی‌ترین کابینه تاریخ این کشور به تصویر کشیده است.

دولت آمریکا هفته گذشته از حضور ایتامار بن‌گویر در مراسم یادبود حاخام مئیر کاهانا، رهبر یک حزب پیشین که دیدگاه‌های نژادپرستانه و حامی اخراج اعراب و فلسطینیان داشت، ابراز نگرانی کرد.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که احتمال عدم همکاری آمریکا با ایتامار بن‌گویر مطرح است. فلسطینیان نیز پیشاپیش کابینه آقای نتانیاهو با چنین ترکیبی را «فاشیستی» نامیده‌اند.

با این حال، رهبران بسیاری از کشورهای جهان، شامل حاکم امارات و روسای جمهوری ترکیه و آمریکا پیروزی بنیامین نتانیاهو را در تماس‌های تلفنی به او تبریک گفته‌اند.

اما ولادیمیر پوتین و شی‌ جی پینگ، روسای جمهوری روسیه و چین، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر با وجودی که کشورشان رابطه رسمی با اسرائیل دارد، در بین این رهبران نیستند.