مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان، از صدور کیفرخواست برای ۱۶۴ نفر از معترضان بازداشت‌شده در این استان خبر داد که اکنون در یک بند زندان بندرعباس در بازداشت هستند.

آقای قهرمانی روز یکشنبه اتهام این بازداشت‌شدگان را «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام، اخلال در نظم عمومی، اغتشاش و تحریک مؤثر به قتل، تمرد توأم با ضرب و جرح مأموران حافظ نظم و امنیت، و تخریب و تحریق اموال عمومی و دولتی» اعلام کرد.

او افزود که پرونده این افراد به دادگاه ارسال شده و نخستین جلسه دادگاه، پنجشنبه همین هفته برگزار خواهد شد.

این مقام قضایی جمهوری اسلامی مشخص نکرد که جلسات محاکمه معترضان به صورت علنی یا غیرعلنی برگزار می‌شود.

رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین معترضان را تهدید کرد که از این تاریخ به بعد، در صورت اعتراض، «ادعای عدم اطلاع و ادعای تأثیر هیجانات و احساسات به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست» و در صورت بازداشت، با معترضان «به صورت قاطع و بدون اغماض برخورد خواهد شد.»

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی هنوز تعداد دقیق همه معترضان بازداشت شده در اعتراضات جاری در سراسر ایران را اعلام نکرده‌اند.

با این حال، قوه قضاییه اعلام کرده که بیش از هزار کیفرخواست علیه بازداشت‌شدگان در اعتراضات تهران، و صدها کیفرخواست مشابه نیز علیه بازداشت‌شدگان اعتراضات دیگر شهرها صادر شده است.

قوه قضاییه همچنین اتهام برخی از معترضان را «محاربه» اعلام کرده که با خطر صدور حکم اعدام علیه آنان همراه است.

رئیس دادگستری استان البرز نیز اعلام کرده است که در ارتباط با پرونده کشته شدن یک بسیجی در کرج برای ۱۱ نفر از جمله یک زن با اتهام افساد فی‌الارض کیفرخواست صادر شده است.

احتمال صدور حکم اعدام علیه معترضان نگرانی‌های بسیاری را به وجود آورده است.

بیش از ده کارشناس حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه ۲۰ آبان در بیانیه مشترکی از حکومت ایران خواستند صدور کیفرخواست برای شرکت‌کنندگان در اعتراضات اخیر به اتهام جرایمی را که در قوانین قضایی ایران مجازات مرگ دارد، متوقف کند.