حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با تاکید بر وجود ارتباط «مستمر» با آمریکا، رابرت مالی، نماینده ویژه این کشور در امور ایران، را پس از اظهارات اخیرش، به «ریاکاری» متهم کرد.

آقای امیرعبداللهیان روز چهارشنبه پس از جلسه هیئت دولت ابراهیم رئیسی به خبرنگاران گفت: «به آقای راب مالی و مقامات آمریکا توصیه می‌کنم دست از ریاکاری بردارند.»

پیشتر نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران گفته بود که سرکوب اعتراضات در ایران و فروش پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی به روسیه باعث شده که تمرکز واشینگتن دیگر معطوف به مذاکرات احیای برجام نباشد.

اما وزیر خارجه جمهوری اسلامی اکنون مدعی شده که آمریکا «در کمتر از ۷۲ ساعت گذشته» پیامی را به تهران درباره مذاکرات احیای برجام فرستاده است.

آقای امیرعبداللهیان این ادعا را مطرح کرد که آمریکایی‌ها «از طریق برخی از وزرای خارجه» پیام داده‌اند که «برای برجام شتاب دارند».

او همچنین بار دیگر آمریکا را به «تحریک» اعتراضات در ایران برای «اعمال فشار» بر جمهوری اسلامی در مذاکرات احیای برجام متهم کرد.

این در حالی است که پیشتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هرگونه نقش این کشور یا دیگر عاملان خارجی در اعتراضات ایران را رد کرده و این اعتراضات را نتیجه عملکرد خود جمهوری اسلامی دانسته است.

این اولین بار نیست که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ادعایی را درباره دریافت پیام از سوی آمریکا مطرح می‌کند. او روز شنبه ۳۰ مهر نیز در اظهارات مشابهی به خبرنگاران گفت: «آمریکایی‌ها نه تنها حصول توافق در اولویت‌شان است، بلکه شتاب هم دارند.»

اما همان موقع، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادعای امیرعبداللهیان مبنی بر ارسال پیام از سوی واشینگتن به تهران را تکذیب کرد.

حسین امیرعبداللهیان همچنین در اظهاراتش در روز چهارشنبه به قطعنامه پیشنهادی اخیر آمریکا و سه قدرت جهانی در محکومیت عدم همکاری جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد.

او در این زمینه سه کشور اروپایی را تهدید کرد و گفت: «اگر اروپایی‌ها این مسیر غیرسازنده را متوقف نکنند با پاسخ متقابل اما موثر ما مواجه خواهند شد.»

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که قطعنامه چهار قدرت غربی شامگاه سه‌شنبه به آژانس ارائه شده است.

نگرانی جمهوری اسلامی از تصویب این قطعنامه پیشنهادی در حالی است که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه مشابهی را در ماه ژوئن گذشته، تابستان، تصویب کرد که تنها روسیه و چین به آن رای مخالف دادند.