پنی وونگ، وزیر خارجه استرالیا، روز سه‌شنبه، اول آذر، به جمهوری اسلامی هشدار داد که دولت کانبرا اقدامات ایران را در تهدید شهروندان استرالیا و آزار خانواده‌های آن‌ها در ایران، دخالت در امور داخلی خود تلقی کرده و به آن واکنش «قانونی» و «قاطع» نشان خواهد داد.

به نوشته روزنامه سیدنی هرالد مورنینگ، خانم وونگ گفت دولت استرالیا گزارش‌هایی را بررسی می‌کند که حاکی است شهروندان استرالیایی در پی شرکت در تظاهرات ابراز همبستگی با معترضان ایران، از سوی حامیان جمهوری اسلامی ایران در استرالیا «تهدید» شده‌اند.

وزیر خارجه استرالیا گفت بر اساس گزارش‌های رسیده به دولت آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، بستگان این شهروندان استرالیایی در ایران نیز هدف «آزار» حکومت ایران قرار گرفته‌اند.

او افزود که استرالیا از دمکراسی خود و حق مردم برای اعتراض و بیان نظرات در این کشور دفاع خواهد کرد.

پنی وونگ اظهار داشت که وزارت کشور استرالیا با گرفتن تماس با جامعه ایرانی- استرالیایی تلاش برای شناسایی عواملی را آغاز کرده که معترضان ضد رژیم را در هفته‌های اخیر در خاک استرالیا تهدید کرده‌اند.

به نوشته سیدنی هرالد مورنینگ، تهدیدها علیه استرالیایی- ایرانی‌های شرکت کننده در تظاهرات ضد حکومتی از جمله از طریق سوراخ کردن لاستیک خودروی آنها، ارسال نامه و تهدید بستگانشان در ایران، ابراز شده است.

وزارت خارجه استرالیا در این ارتباط روز سه‌شنبه کاردار جمهوری اسلامی ایران در کانبرا را احضار کرد. وزیر خارجه استرالیا گفت نگرانی کشورش را از «مداخلات خارجی» قاطعانه به آگاهی کاردار حکومت ایران رسانده است.

این چهارمین بار در دوره اخیر بود که استرالیا کاردار ایران را برای محکوم کردن رویکرد جمهوری اسلامی احضار می‌کرد.

وزیر خارجه استرالیا روز اول آذر همچنین در گزارش به پارلمان کشورش در مورد وضعیت جاری ایران گفت جمهوری اسلامی ایران در رفتار خود در روزهای اخیر «وحشیانه‌تر شده و از مسلسل، پهپاد و موشک برای حمله به معترضین ایران استفاده می‌کند».

خانم وونگ در پاسخ به درخواست جناح اپوزیسیون استرالیا برای اتخاذ موضع قاطع‌تر در برابر حکومت ایران گفت که «هیچ کس نباید در عزم دولت ما برای متوقف کردن وحشی‌گری رژیم ایران تردید کند».

وزیر خارجه استرالیا فوتبالیست‌های تیم ملی ایران را نیز به دلیل نخواندن سرود جمهوری اسلامی ایران در مسابقه اول در جام جهانی قطر «شجاع» نامید.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته سفیر استرالیا را فرا خوانده بود تا به آن‌چه که «پناه دادن به گروه‌های تروریستی» نامید، به دولت کانبرا اعتراض کند؛ اشاره تهران ظاهرا به زندگی شماری از هواداران سازمان مجاهدین خلق در استرالیا بود.